FOLLOW US: facebook twitter

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 150.000 ωφελούμενους

Ημερομηνία: 25-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μέχρι τέλους Νοεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη

Ξεκινά νέο πρόγραμμα κατάρτισης, που θα αφορά 150.000 ωφελούμενους. Μέσα στις επόμενες ημέρες, το αργότερο μέχρι τέλους Νοεμβρίου, αναμένεται η προκήρυξη.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ που θα υλοποιήσει η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και στοχεύει στην κατάρτιση 150.000 εργαζομένων, είτε του ιδιωτικού, είτε τοy δημοσίου τομέα.

Καθένας από τους ωφελούμενους θα λάβει ένα κουπόνι (voucher) αξίας έως 2.000 ευρώ, εφόσον όμως ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης άνω των 400 ωρών.

Είναι το δεύτερο και μεγαλύτερο έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δράσης κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Η δράση αυτή προβλέπει την κατάρτιση 500.000 ανέργων και εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2025, με συνολικό προϋπολογισμό 1,04 δισ. ευρώ.

Το νέο έργο που εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης έχει τίτλο «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες».

Ουσιαστικός στόχος είναι η κατάρτιση σύμφωνα με τις δεξιότητες που ζητούνται από την αγορά εργασίας, με απώτερη επιδίωξη την βελτίωση τόσο των όρων απασχολησιμότητας των ωφελούμενων – εργαζομένων, όσο και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.

Οι καταρτιζόμενοι θα επιλεγούν μέσω δημόσιας πρόσκλησης που θα απευθύνει η ΔΥΠΑ. Οι επιλεγέντες θα παρακολουθήσουν τόσο εξ’ αποστάσεως (τηλεκατάρτιση) όσο και διά ζώσης προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης μέσω ενός φορέα που θα προέρχεται από τα δύο Μητρώα Παρόχων Κατάρτισης της ΔΥΠΑ. Πρόκειται για τo μητρώο των Κέντρων Διά Βίου Κατάρτισης (ΚΔΒΜ) που περιλαμβάνει τους φορείς του ιδιωτικού τομέα (Ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ κ.λπ.) και το μητρώο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) που συμμετέχουν τα ΑΕΙ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος