FOLLOW US: facebook twitter

Δύο συν ένας οι σίγουροι στο ΚΙΝΑΛ

Ημερομηνία: 17-03-2022 | Συντάκτης:

-Από τη βάση η εκλογή του νέου γραμματέα Νομαρχιακής

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Διπλοβάρδιες» κάνουν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής από τις αρχές του μήνα, καθώς η φημολογία περί πρόωρων εκλογών τον ερχόμενο Μάιο τους έχει αναγκάσει να δουλεύουν τόσο για τις εσωκομματικές εκλογές και το συνέδριο, όσο και για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Ήδη οι αρμόδιες επιτροπές έχουν στείλει emailσε όλους τους υποψήφιους βουλευτές του 2019, για να απαντήσουν αν επιθυμούν να ξαναείναι, και ταυτόχρονα εξετάζουν και περιπτώσεις νέων υποψηφιοτήτων.

Σε ό,τι αφορά την Ηλεία, οι αλλαγές στη σύνθεση πιθανόν να είναι αρκετές, ειδικά στις γυναικείες υποψηφιότητες. Σίγουροι θεωρούνται ο νυν βουλευτής και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Μιχάλης Κατρίνης, που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την εκλογική ανάκαμψη, και ο πρώην βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, ενώ «κλειδωμένη» θα πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του Αμαλιαδίτη δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου Μισέλ Αμπου-Χάντμπα, ο οποίος ανήκει στον σκληρό πυρήνα υποστηρικτών του Νίκου Ανδρουλάκη από το 2017. Εκτός ψηφοδελτίου έχει τεθεί αυτοβούλως ο δικηγόρος Σάκης Κότσιφας, λόγω ιδεολογικών διαφωνιών με τη νέα ηγεσία, ενώ πολύ μικρές είναι οι πιθανότητες συμμετοχής τόσο της οικονομολόγου Εύης Βεργοπούλου από τον Πύργο, όσο και της δικηγόρου Δήμητρας Ζαφειροπούλου από την Κρέστενα, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Για την ελεύθερη επαγγελματία Ζωή Γιατρά, παρότι το κλίμα σαφώς είναι επηρεασμένο από την πρόσφατη επιστολή του πατέρα της και γραμματέα της ΝΕ Ηλείας, Σάκη Γιατρά, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρουσία της είναι αρκετά πιθανή και στο επόμενο ψηφοδέλτιο.

Τα ονόματα που «παίζουν» υπό προϋποθέσεις είναι της γ.γ. του δήμου Ήλιδας, Νίκης Κοκκαλιάρη, αν και εκτιμάται πως ενδεχομένως υπάρχει συνταγματικό κώλυμα λόγω της θέσης που κατέχει, της δημοτικής συμβούλου Αρχ. Ολυμπίας, Ρόης Αντωνοπούλου, και της δικηγόρου και περιφερειακής συμβούλου από τα Λεχαινά, Ζωής Αναστασοπούλου. Σε ό,τι αφορά την ανδρική σύνθεση, πιθανή είναι υπό προϋποθέσεις και η εκ νέου παρουσία του ακτινολόγου Αριστομένη Χρόνη, αλλά και του δικηγόρου και περιφερειακού συμβούλου Παναγιώτη Μπράμου.


Εκλογή γραμματέα από τη βάση!

Την ερχόμενη Κυριακή θα συνεδριάσει –για πρώτη φορά μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά- η Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ και εκεί θα τεθεί ο «οδικός χάρτης» του συνεδρίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει ως τώρα, οι εκλογές για τη νέα σύνθεση νομαρχιακών Επιτροπών θα γίνουν αμέσως μετά το Πάσχα. Το νέο δεδομένο, που αποκαλύπτει σήμερα η «Πρωινή», είναι πως οι νέοι γραμματείς νομαρχιακών πιθανότατα θα εκλεγούν από τη βάση και όχι από τα μέλη της νομαρχιακής. Σε ό,τι αφορά την Ηλεία, για τη θέση του γραμματέα «παίζει» ο Σταύρος Δανιελιάν-Δανιηλίδης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον έχει δείξει και ο Θοδωρής Λώλος.Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ενδέχεται να κατατεθεί υποψηφιότητα και από τους υποστηρικτές των μπλοκ Παπανδρέου-Χρηστίδη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος