FOLLOW US: facebook twitter

Δυο παραστάσεις για το εμβληματικό έργο του Γ.  Βούκανου “Ιωνίας Εγκώμιον”

Ημερομηνία: 01-09-2022 | Συντάκτης:

Ένα  ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ σε μουσική – σκηνοθεσία Γιώργου Βούκανου και σε κείμενα – στίχους Μαίρης Βούκανου

Το Ιωνίας Εγκώμιον – Οδοιπορικό στη Γη της Μικρασίας το εμβληματικό μουσικό έργο του βραβευμένου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βούκανου σε κείμενα – στίχους Μαίρης Βούκανου που παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές, από το 2009 εως σήμερα, θα παρουσιαστεί για δύο μοναδικές παραστάσεις στις 2 Σεπτεμβρίου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής στο Δήμου Σαρωνικού στο Ανοιχτό Θέατρο Λιμάνι Παλαιάς Φώκαιας με τον αγαπημένο Γεράσιμο Ανδρεάτο, την μαγευτική Άντα Αθανασοπούλου, ενώ την αφήγηση θα κάνει η ταλαντούχα Χρύσα Ρώμα. Την Santa Barbara Guitar Ensemble (Σπύρος Κουκάκης, Αναστάσιος Ιωάννογλου, Νικόλας Σαμαράς) διευθύνει ο  Αλέξανδρος Παπαρίζος. Στό Πιάνο ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος και ο Σταύρος Περτσαλάκης και στο βιολοντσέλο ο Σταύρος Παργινός, στην Λύρα ο Μανώλης Μπουνταλάκης, ούτι Ηλίας Μαρκαντώνης, κανονάκι Αθηνά Κουκή, Αθανασία Σταθιά. Φιλική συμμετοχή η σοπράνο Βασιλεία Καλλίτση. Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί με τους ίδιους συντελεστές στον Δήμο Καλλιθέας στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πολιτισμού Καλοκαίρι – Φθινόπωρο στο Χώρο Πολιτισμού και Νεολαίας.

Λίγα Λόγια για το έργο

Ο βραβευμένος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος με τα γλαφυρά κείμενα της Μαίρης Βούκανου. δημιουργεί μια μοναδική πρωτότυπη μουσική συνάντηση καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων για να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στην αιώνια μουσική παράδοση της Γης της Μικρασίας.

Το Ιωνίας Εγκώμιον – Οδοιπορικό στη Γη της Μικρασίας είναι μια πολυδιάστατη μουσική παράσταση, ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο  και στον τόπο που έθρεψε την Ελλάδα με Πολιτισμό, πρόοδο και άσβεστες μνήμες και φιλοδοξεί να παρουσιάσει με πρωτότυπο και αυθεντικό τρόπο, στοιχεία της Γης της Ιωνίας, της Μικρασιατικής Γης και του Ελληνισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα. Μουσικές μνήμες από το Βυζάντιο, την ακριτική δημοτική και Αιγαιοπελαγίτικη παράδοση με άρωμα Ανατολής, αλλά και σημαντικοί σταθμοί από το ρεμπέτικο της προσφυγιάς και του πόνου ενωμένα με την ονειρική μουσική του Γιώργου Βούκανου.

Το Ιωνίας Εγκώμιον πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με εξαιρετική επιτυχία σε σκηνοθεσία Γιάννη Βόγλη έχει κάνει ένα μοναδικό ταξίδι  από το 2009 έως σήμερα  σε ολόκληρη την Ελλάδα (Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Ιωνικές Γιορτές Νέας Σμύρνης, Λαμία κ.α. με την συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών όπως του Χρόνη Αηδονίδη, της Μαριώς, του Κώστα Μακεδόνα, του Δημήτρη Μπάση, της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, της Νίνας Λοτσάρη, της Άντας Αθανασοπούλου, του Χρήστου Τσιαμούλη, της Νεκταρίας Καραντζή, του Ανδρέα Σμυρνάκη και με εξαιρετικούς παραδοσιακούς μουσικούς όπως ο Κυριάκος Γκουβέντας, Βαγγέλης Καρίπης, Πάνος Δημητρακόπουλος, Δημήτρης Μαργιολάς, Χρήστος Ζερμπίνος, η Χορωδία Αρσακείων Τοσιτσείων Εκάλης υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμης Κούκνη. ενώ το έχουν διευθύνει αρχιμουσικοί όπως ο Ελευθέριος Καλκάνης, ο Γιώργος Αραβίδης κ.α. Τα video της παράστασης σκηνοθέτησε ο Άλκης Ζερβός και ο Γιώργος Βούκανος.

Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει ο Πασχάλης Τερζής και ο Γιάννης Πλούταρχος.

 Το διπλό CD της παράστασης με την ιστορική συναυλία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που πραγματοποιήθηκε το 2009 κυκλοφορεί εως σήμερα και έχει  πραγματοποιήσει αρκετές επανεκδόσεις και βρίσκεται σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

https://ioniasegkomion.weebly.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος