FOLLOW US: facebook twitter

Δύο μεγάλα έργα συνολικού ύψους 4.386.200 ευρώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Ημερομηνία: 30-06-2022 | Συντάκτης:

  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Παραμένουμε συνεπείς στις εξαγγελίες μας»

Με το συνολικό ποσό των 4.386.200 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Πύργου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με την ένταξη δύο ακόμα φιλόδοξων  έργων που θα συμβάλουν σημαντικά στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Πρόκειται για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Πύργου με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), ύψους 1.550.000 ευρώ, και το έργο αστικής αναζωογόνησης (ΑΤ 06) για τη διενέργεια αστικών παρεμβάσεων στην ανατολική πλευρά της πόλης του Πύργου, ύψους 2.836.200 ευρώ, μετά από απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα.

  • Για τα έργα και την ένταξή τους στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μίλησαν σε κοινή Συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Τζανέτου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος. Στην συνέντευξη παρευρέθηκαν επίσης, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΠ Νίκος Καλαμπρέζος, ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ Δημήτρης Βασιλόπουλος, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πύργου Άγγελος Τσίκας και ο προϊστάμενος του τμήματος Μελετών και Έργων Άρης Φιλιππόπουλος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος συνεχάρη το πολιτικό προσωπικό και τους υπαλλήλους του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ για την επίτευξη αυτού του στόχου, καθώς η επιτυχία, μεταξύ άλλων, έγκειται και στην κατάθεση ολοκληρωμένων και ώριμων μελετών προς το Υπουργείο.

Τόνισε ότι τη σπουδαιότητα του έργου της ΔΕΥΑΠ για την ενεργειακή αυτονομία της επιχείρησης, ενώ σχετικά με το έργο των αστικών αναπλάσεων τόνισε πως: «Ήταν ένα στοίχημα για τη στήριξη της ανατολικής πλευράς της πόλης, με ώριμες μελέτες που εκπονήθηκαν επί δικής μας θητείας. Το έργο, θα αλλάξει την εικόνα της πόλης με πολλές παρεμβάσεις που ξεκινούν από την πλατεία Μίκη Θεοδωράκη (πρώην πλατεία Νικάκη)  και φτάνει μέχρι τον Κούβελο» και σημείωσε ότι η δημοτική αρχή παραμένει συνεπής στις εξαγγελίες της, καθώς βγήκε στη δημοσιότητα και η διακήρυξη για την εξεύρεση χώρου ώστε να στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου, στην ανατολική πλευρά του Πύργου.

Τόνισε δε, ότι λόγω της αρτιότητας των μελετών, τα έργα θα δημοπρατηθούν πολύ σύντομα. Και κατέληξε λέγοντας, «ευχαριστώ τους κυβερνητικούς βουλευτές και κυρίως-χωρίς καμία διάθεση να εξαιρέσω κανέναν-την κ. Αυγερινοπούλου και ως Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος στη Βουλή».

Ρούλα Τζανέτου: «Μεγάλο το οικονομικό όφελος για την ΔΕΥΑΠ»

Πολύ σημαντικό έργο για τους δημότες και την βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΠ, χαρακτήρισε την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας η κ. Τζανέτου, καθώς όπως σημείωσε: «Η ΔΕΥΑΠ εξασφαλίζει οικονομικό όφελος της τάξεως των 200.000 ευρώ. Είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό που όλο αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στους λογαριασμούς των πολιτών. Με τη συλλογικότητα των πολιτικών αρμοδίων και των υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΠ καταφέραμε να καταθέσουμε έναν πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο φάκελο» κατέληξε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, δίνοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Βασιλόπουλο για τη συμβολή του.

Το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση ΕΕΛ Πύργου με χρήση ΑΠΕ», αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκου σταθμού , καθώς και στη συντήρηση και λειτουργία του για ένα έτος, ενώ παράλληλα περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση ενεργοβόρων βασικών καταναλωτών καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση συνολικού συστήματος ενεργειακής βελτιστοποίησης της λειτουργίας του.

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Ευρύ το πρόγραμμα αναπλάσεων»

«Η ένταξη του σπουδαίου έργου των αστικών παρεμβάσεων στην ανατολική πλευρά του Πύργου είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το ευρύτερο πρόγραμμα αναπλάσεων που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος. «Εντάσσεται σε έναν ευρύτερο προγραμματισμό που ήδη υλοποιείται, προκειμένου η πόλη μας να γίνει πιο ελκυστική, πιο λειτουργική, πιο όμορφη.

Ο κ. Αργυρόπουλος ευχαρίστησε τους κ.κ. Τσίκα και Φιλιππόπουλο, όπως και την πρώην προϊσταμένη της υπηρεσίας κ. Γούργουρα και τους υπαλλήλους που, όπως υπογράμμισε «δίνουν τιτάνιο αγώνα και στο επίπεδο των μελετών και στην επίβλεψη των έργων σε δύσκολες συνθήκες».


Το έργο «ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΠΥΡΓΟΥ» περιλαμβάνει:

Υποέργο1:

Την ανάπλαση της οδού Καραϊσκάκη, και παράπλευρων οδών της, από το ύψος της  πλατείας “M. Θεοδωράκη” έως την συμβολή της με την οδό Ερμού,  η οποία περιλαμβάνει:

-Tην  ανάπλαση της πλατείας και των εφαπτόμενων δρόμων αυτής,

-Την ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων και  οδοστρώματος της οδού Καραϊσκάκη, τμήμα της οδού Λιούρδη, της οδού Αγ. Αθανασίου, της οδού Βιλαέτη (τμήμα της οποίας πεζοδρομείτε), τμήμα της οδού Χαρ. Τρικούπη, καθώς και τμήμα της οδού Περικλέους,

-Την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων  και  καλλωπιστικών δεντρυλλίων στο χώρο ανάπλασης, καθώς και

Tην ανάπλαση της οδού Ολυμπίων, (οδόστρωμα & πεζοδρόμια)από την συμβολή της, με την οδό Αλφειού έως   την συμβολή της με την οδό Γορτυνίας,  τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων   και  καλλωπιστικών δεντρυλλίων, τμήμα οδού Αλφειού με την ανάπλαση του υφιστάμενου οδοστρώματος, και την επισκευή των υφιστάμενων πεζοδρομίων με αντικατάσταση πλακών ιδίου τύπου, και της υπάρχουσας νησίδας επί του τμήματος της οδού.

Υποέργο 2:

Tην Βελτίωση & Αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του Πολιτιστικού Πάρκου “Κούβελου”, η οποία προσδιορίζεται στο υφιστάμενο κτίριο καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο αυτού, περιλαμβάνοντας επισκευαστικές και κατασκευαστικές εργασίες επί του κτιρίου, καθώς και την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με την κατασκευή γηπέδων, υπαίθριου θεάτρου, την αναβάθμιση του χώρου περιπάτου, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων  καθώς και  πρασίνου.


Γιώργος Καραστέργιος: «Στους αρνητές απαντάμε με δουλειά»

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Γιώργος Καραστέργιος μίλησε για τις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στην πόλη και έστειλε τη δική του απάντηση σε κάποια αρνητικά σχόλια.

«Ο  δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με τους συνεργάτες του, αλλάζει τον Πύργο μας, προς συμφέρον των δημοτών μας. Η ΔΕΥΑΠ, υπό την καθοδήγηση της κ. Τζανέτου με τη βοήθεια του Δ.Σ. και των εργαζομένων μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Καλαμπρέζος και Βασιλόπουλος, που αποτελούν τους πυλώνες της επιχείρησης, βαδίζει στη νέα εποχή. Αλλάζουμε προς το καλύτερο την πόλη και αυτό φαίνεται παντού! Η απάντησή μας στους αρνητές της πραγματικότητας, στους οπαδούς της παραπληροφόρησης και στους «αγαπητικούς» της λάσπης, είναι μόνο: δουλειά, δουλειά, δουλειά!» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος