FOLLOW US: facebook twitter

“Δύο μάχες κι ένας γάμος στον Άγιο Βλάσιο!”-Σε Λάλα, Φολόη και Δάφνη Πηνείας ξεκίνησαν τα γυρίσματα ταινίας

Ημερομηνία: 02-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Σε Λάλα, Φολόη και Δάφνη Πηνείας ξεκίνησαν τα γυρίσματα ταινίας μυθοπλασίας για το 1821 με την συμμετοχή τοπικών συλλόγων και γνωστών ηθοποιών

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Σε τρεις ιστορικές περιοχές της Ηλείας, που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821, στο Λάλα, τη Φολόη και την Πηνεία, ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο με την συμμετοχή γνωστών ηθοποιών αλλά και τοπικών παραδοσιακών συλλόγων τα γυρίσματα ιστορικής ταινίας μυθοπλασίας για το 1821, τα οποία μάλιστα παρακολούθησαν και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής. Τα γυρίσματα θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες στην Αττική με ένα καστ γνωστών ηθοποιών, ενώ σε ένα περίπου μήνα θα κυκλοφορήσει και το τρέιλερ της ταινίας που γυρίζεται  στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Μιας ιστορικής περιόδου  που ούτως ή άλλως επηρέασε όλες τις τέχνες και φυσικά και τον κινηματογράφο. Την ταινία σκηνοθετεί ο Κώστας Γουργιώτης, ενώ το σενάριο  έχει γράψει ο Ηλείος φιλόλογος Γιώργος Κουρκούτας.

 Στα γυρίσματα συμμετέχουν πολιτιστικοί και αναβιωτικοί σύλλογοι από την Ηλεία, την Αχαία και την Μεσσηνία μεταξύ των οποίων στα  κινηματογραφικά γυρίσματα του Σαββάτου σε Λάλα και Φολόη  πήραν μέρος ο Σκοπευτικός Σύλλογος Πατρών και ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας ‘Χαράλαμπος Βιλαέτης»   και σ της Κυριακής στον Άγιο Βλάσιο Πηνείας ο Σύλλογος Αστρινιά Αγίου Ιωάννη. Στα γυρίσματα που έγιναν στην Ηλεία συνέβαλλαν η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ ειδικά σε αυτά που έγιναν στον Αγιο Βλάσιο  υπήρξε η υποστήριξη της Turbomed και του κ. Γ . Παρασκευόπουλου.

 Η ταινία όπως προαναφέραμε είναι μυθοπλασία  και όχι ντοκιμαντέρ με ιστορικά όμως στοιχεία  και  σύμφωνα με πληροφορίες  εκτυλίσσεται  στα προεπαναστατικά χρόνια και την  προετοιμασία και την εξέλιξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821 στην Πελοπόννησο που ζουν οι πρωταγωνιστές της, τα πρωτοπαλίκαρα,   με μεγάλες αναφορές στην Ηλεία που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην Επανάσταση του 1821. Πληροφορίες λένε ότι στην ταινία θα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στο πρόσωπο του Ηλείου οπλαρχηγού  Χαράλαμπου  Βιλαέτη.  Πέρα από τα πεδία των μαχών- όπου έγιναν και τα γυρίσματα στο Λάλα και τη Φολόη-  ο φακός   ακολουθεί την καθημερινότητα των ηρώων της ταινίας . Γι αυτό και χαρακτηριστικό ήταν το γύρισμα που έγινε την Κυριακή στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Βλάσιου στην Δάφνη Πηνείας, όπου παρακολουθούμε έναν γάμο δύο νέων ανθρώπων-  τα στέφανα που αλλάζουν  είναι μάλιστα στεφάνια τριανταφυλλιάς-  και  έπεται το γαμήλιο γλέντι όπου… κάηκε το πελεκούδι με τα λεβέντικα τσάμικα και τους παραδοσιακούς χορούς, από τα μέλη του Συλλόγου Αστρινιά Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας, που  έσυραν το χορό με το γνωστό τους μπρίο.

Μάλιστα  είχαν την χαρά να βρεθούν κοντά σε έναν από τους πρωταγωνιστές της δημοφιλούς σειράς «Άγριες Μέλισσες», τον Κωστή Σαββιδάκη που ερμηνεύει τον παπά- Γρηγόρη και εδώ είχε έναν ανάλογο ρόλο και δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί του , αφού δεν έχεις κάθε μέρα συμπρωταγωνιστή έναν τόσο αγαπημένο ηθοποιό.  Τα γυρίσματα στον Άγιο Βλάσιο, χαρακτηρίστηκαν από πολλούς ως το ιστορικότερο  πολιτιστικόγεγονός της Πηνείας τα τελευταία χρόνια, γιατί έδωσε ζωή στην περιοχή και ήταν σαφώς μια μεγάλη εμπειρία και για τους συμμετέχοντες αλλά και για τους θεατές.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ταινία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος