FOLLOW US: facebook twitter

Δώρα ζωής σε συνανθρώπους της τα όργανά της…

Ημερομηνία: 12-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

anagnostopoulou-maria

Αποχαιρέτισαν την 50χρονη Μαρία Αναγνωστοπούλου στο Χελιδόνι που χάθηκε σε τροχαίο

Χθες μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου στο Χελιδόνι είπαν οι συγγενείς και οι φίλοι το τελευταίο αντίο στην 50χρονη Μαρία Γεωργιοπούλου – Αναγνωστοπούλου, που υπέκυψε στα τραύματά της, μετά από τροχαίο στην ΕΟ Πύργου – Τριπόλεως το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης. Η άτυχη γυναίκα επέβαινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 62χρονος Βασίλης Κολόκας με προορισμό το χωριό της το Χελιδόνι, όταν μια νταλίκα τους έκλεισε το δρόμο στο ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Καλετσάνος.
Ο 62χρονος σκοτώθηκε ακαριαία ενώ η 50χρονη τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Από την πρώτη στιγμή οι ελπίδες για την ζωή της ήταν πολύ μικρές, καθώς είχε υποστεί πολλαπλά τραύματα και κυρίως στο κεφάλι. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Πύργου και έπειτα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Εκεί οι γιατροί προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, όμως γρήγορα η ελπίδα έσβησε.

Έτσι η οικογένειά της αποφάσισε να προσφέρει τα ζωτικά της όργανα και ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων. Ιατρικές ομάδες από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο μαζί με το έμπειρο ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, προχώρησαν στην λήψη των οργάνων, όπως της καρδιάς, των νεφρών, του ήπατος και των κερατοειδών χιτώνων. Η καρδιά της μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο, το ήπαρ στη Θεσσαλονίκη και οι κερατοειδής παρέμειναν στο Ρίο έως ότου βρεθεί συμβατός λήπτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος