FOLLOW US: facebook twitter

Δύσκολη εξίσωση το νερό στην Ανδρίτσαινα

Ημερομηνία: 31-03-2021 | Συντάκτης:
Η προσφυγή των κατοίκων των Μύλων και η δικαστική απόφαση-φρένο
-Η λύση που σχεδιάζει ο δήμαρχος Σ. Μπαλιούκος

Αντικείμενο διαμάχης είναι ξανά η υδροδότηση στη Δημοτική Ενότητα Ανδρίτσαινας, καθώς προ ημερών ο εκπολιτιστικός-εξωραϊστικός σύλλογος του οικισμού Μύλοι Ανδρίτσαινας κατέθεσε αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ζητώντας τη σύνδεση του δικτύου ύδρευσης του οικισμού με το δίκτυο της ΔΕ Ανδρίτσαινας, για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση σε νερό.

«Το πρόβλημα γίνεται ολοένα και πιο έντονο τα τελευταία χρόνια.(…) Το ελάχιστο νερό που υπάρχει δεν είναι πόσιμο, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα διασφάλισης της υγείας των κατοίκων (…) Τι θα πρέπει να κάνουμε ως πολίτες που πληρώνουμε λογαριασμούς ύδρευσης και νερό δεν έχουμε; Αναγκαζόμαστε να μετακινούμαστε σε άλλα χωριά για να προμηθευτούμε πόσιμο νερό ή να αγοράζουμε εμφιαλωμένο» τονίζουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους και προσθέτουν πως το δίκτυο της Ανδρίτσαινας απέχει μόλις τρία χλμ από τους Μύλους.

Δικαστικό «φρένο» από το 1987

Ωστόσο, το βασικό πρόβλημα που εμποδίζει την υδροδότηση στους Μύλους και σε κάθε οικισμό εκτός της Ανδρίτσαινας, είναι η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε το 1987, σύμφωνα με την οποία η Ανδρίτσαινα δικαιούται να παίρνει 7,5 κυβικά μέτρα ανά ώρα ή 180 κυβικά μέτρα νερό από την πηγή «Σγούρνα» της ΤΚ Ροβίων και για την τήρηση της νομοθεσίας η πηγή έχει δύο λουκέτα, ενώ τα κλειδιά τα έχει μόνο η πρόεδρος της ΤΚ Ροβίων.

Όπως τονίστηκε στην Πρωινή από ανθρώπους που έχουν γνώση της υπόθεσης, ενδεχόμενη απόπειρα αναθεώρησης της απόφασης είναι πιθανόν να διαρμορφώσει τετελεσμένα δυσμενέστερα από τα ισχύοντα.

Όπως ανέφερε στην Πρωινή ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος, η παραβίαση της δικαστικής απόφασης επιφέρει άμεσες νομικές συνέπειες και για αυτό θα δρομολογήσει την επίλυση του προβλήματος με εναλλακτική πηγή υδροδότησης.

«Για το νερό στην Ανδρίτσαινα υπάρχει σε ισχύ δικαστική απόφαση που δεν επιτρέπει να υδροδοτήσουμε σε άλλη περιοχή εκτός της Δημοτικής Κοινότητας. Για τον λόγο αυτό σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε στην Ανδρίτσαινα το δίκτυο ύδρευσης με το οποίο συνδέσαμε προ διετίας τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα και στη συνέχεια να υδροδοτήσουμε τους Μύλους και πιθανόν και άλλους  γειτονικούς οικισμούς», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος