FOLLOW US: facebook twitter

Δύσκολη επιχείρηση διάσωσης τουριστών στον Επικούριο

Ημερομηνία: 22-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Από τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες της περιοχής, σε συνεργασία με αυτοδιοικητικούς

Πολύωρη και δύσκολη επιχείρηση διάσωσης τουριστών από το εξωτερικό έφεραν εις πέρας προχθές το βράδυ οι πυροσβέστες του εποχικού κλιμακίου Ανδρίτσαινας και οι αστυνομικοί του ΑΤ Ανδρίτσαινας σε απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη περιοχή κοντά στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στα όρια Ηλείας-Μεσσηνίας.

Το ζευγάρι των επισκεπτών, μαζί με τον γιο τους που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ήθελαν να μεταβούν στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα και λίγο πριν από τη Θεισόα ενεργοποίησαν ηλεκτρονικό χάρτη, όμως για αδιευκρίνιστο λόγο βρέθηκαν σε λανθασμένη κατεύθυνση και βρέθηκαν σε αγροτικό και δύσβατο δρόμο, κοντά στο σημείο όπου είχε βρεθεί η χασισοφυτεία πριν από μερικούς μήνες από την Αστυνομία.

Κάποια στιγμή, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, το αυτοκίνητό τους, μάρκας ΟpelCorsa,ακινητοποιήθηκε εξαιτίας πέτρας στον δρόμο. Αμέσως επιχείρησαν να ειδοποιήσουν την οδική βοήθεια, όμως το κινητό τους τηλέφωνο δεν είχε σήμα και τελικά επικοινώνησαν με την Υπηρεσία Επικοινωνιών Έκτακτης Ανάγκης, γνωστή και ως «112».

Το μήνυμα μεταφέρθηκε στις τοπικές αρχές και αμέσως κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικό όχημα και περιπολικό από την Ανδρίτσαινα, για να εντοπίσουν την οικογένεια των επισκεπτών. Στο σημείο έσπευσε και η πρόεδρος της ΤΚ Ροβίων του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Έφη Αθανασοπούλου, ενώ από την άλλη πλευρά βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας, Μίλτος Γεωργακόπουλος.

Το σημείο στο οποίο είχαν ακινητοποιηθεί οι τουρίστες, ήταν τόσο δύσβατο και δύσκολα εντοπίσιμο, που κατάφεραν να τους εντοπίσουν λίγο μετά τις 7. Τότε όμως άρχισαν τα ακόμα πιο δύσκολα, αφού ήταν ανέφικτο για το πυροσβεστικό όχημα να διασχίσει τον δρόμο, με αποτέλεσμα να αναλάβει το περιπολικό τη ρυμούλκηση του αυτοκινήτου και τη μεταφορά των παραλίγο αγνοούμενων και ταραγμένων επισκεπτών.

Η κλίση και η μορφολογία του εδάφους ήταν τέτοια, που η επιχείρηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ωστόσο ολοκληρώθηκε με επιτυχία λίγο πριν νυχτώσει για τα καλά. Άπαντες μεταφέρθηκαν στην Ανδρίτσαινα με ασφάλεια και στη συνέχεια μετέβησαν στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ το όχημα παραλήφθηκε από την Οδική Ασφάλεια.

Η πρόεδρος των Ροβίων, Έφη Αθανασοπούλου, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι ήταν μια πολύ δύσκολη προσπάθεια που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, προσθέτοντας ότι αναδείχθηκε η αναγκαιότητα της λειτουργίας του πυροσβεστικού κλιμακίου Ανδρίτσαινας.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των επισκεπτών, αφού το σημείο στο οποίο είχαν φτάσει, ήταν δύσβατο και απομακρυσμένο. Αν υπήρχε καθυστέρηση και νύχτωνε, θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα. Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, κάτι που δείχνει πόσο σημαντικό είναι να λειτουργούν αυτές οι υπηρεσίες και στην ορεινή Ηλεία, για να νιώθει ο πολίτης ασφάλεια», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος