FOLLOW US: facebook twitter

Δυσαρέσκεια Ηλείων συνταξιούχων για τα ανδρομικά: «Mας δίνουν ψίχουλα από τα ψίχουλα»!

Ημερομηνία: 31-07-2020 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Οικονομία

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατείς στις τάξεις των συνταξιούχων της Ηλείας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει σε μόλις 900 εκατ. ευρώ το ποσό που θα καταβάλει για τα αναδρομικά των περικοπών τους.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου & Περιχώρων, Παναγιώτης Γιάνναρος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση, που εντάσσεται στο πλαίσιο της διαχρονικής πολιτικής «κουτσουρέματος» των συντάξεων.

«Η απόφαση της κυβέρνησης κατακρεουργεί τους συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν υποστεί τα πάνδεινα διαχρονικά, με τις διαρκείς περικοπές και τη γενικότερη αντιασφαλιστική πολιτική. Οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί συνολικές απώλειες 60 δις. ευρώ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας επιδίκασε μόλις 3,9 δις. ευρώ, κι από αυτά θα μας δώσουν μόνο 900 εκατ. ευρώ! Δηλαδή  κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει τα… ψίχουλα από τα ψίχουλα! Εμείς διεκδικούμε τη λήψη πολιτικής απόφασης που θα προβλέπει την επιστροφή όλων των περικοπών που υποστήκαμε και καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε αυτήν την απόφαση, η οποία απαξιώνει τους κόπους μιας ζωής», επισήμανε ο κ. Γιάνναρος και πρόσθεσε πως ό,τι έχει κερδηθεί ως τώρα, έχει κερδηθεί με αγώνες.

«Δεν μας χάρισαν τίποτα. Ό,τι έχουμε καταφέρει να πάρουμε, το πήραμε με 160 διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας αφαιρέθηκαν», σημείωσε

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου & Περιχώρων, Πέτρος Καπαρέλης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εφηύρε ένα τέχνασμα για να παραπλανήσει τους συνταξιούχους.

«Ο πρωθυπουργός επιδίδεται σε έναν τακτικισμό για να φανεί γαλαντόμος με τα απατηλό τέχνασαμα ότι δεν θα δώσει τα αναδρομικά σε δόσεις αλλά εφάπαξ, όμως υποδηλώνει  το πετσόκομμα των αναδρομικών των συνταξιούχων σε δώρα και επιδόματα, αφού αποφάσισε να δώσει μόνο τα 900 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 3,9 δις. ευρώ που επιδίκασε το ΣτΕ. Στην πράξη όμως, παραβιάζει ακόμα και τις αποφάσεις του αστικού Ελεγκτικού Συνεδρίου. Να αφήσουν τα κόλπα περί δημοσιονομικού κενού, όταν δίνουν 4 δις. ευρώ ετησίως στο ΝΑΤΟ για κοινές ασκήσεις με τους “συμμάχους” Toύρκους στο Αιγαίο. Θα ορθώσουμε τείχος αντίστασης και θα ξεσκεπάσουμε στον δρόμο το πολιτικό παιχνίδι, διότι ξεφτιλίζουν τους συνταξιούχους και συνεχίζουν την ίδια πολιτική των περικοπών», τόνισε ο κ. Καπαρέλης.

Σχόλιο για "Δυσαρέσκεια Ηλείων συνταξιούχων για τα ανδρομικά: «Mας δίνουν ψίχουλα από τα ψίχουλα»!"

  1. Ο/Η Παρασκευάς Νικολόπουλος λέει:

    Ο Βρούτσης, ο Αϊχμαν μαζί με τόν Κουτρουμάνη, τών συνταξιούχων με τούς επάρατους, επαχθείς και αντισυνταγματικούς νόμους τους τού 2012, 4051/2012 και 4093/2012, με τούς οποίους κατακρεούργησαν τίς συντάξεις, τήν 13η και 14η σύνταξη καθώς και τό ΕΚΑΣ, αναδεικνύει εαυτόν ως μέγα πολιτικό απατεώνα, μαζί με τόν προϊστάμενο του πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος εχθές 29/07/2020 στόν ΣΚΑΙ, ότι, άκουσον άκουσον, παρέλαβαν από τόν ΣΥΡΙΖΑ ( για αυτόν θα γράψω παρακάτω ) αντισυνταγματικούς νόμους, ενώ ο ίδιος αυτός είναι ο ΑΘΛΙΟΣ δολοφόνος Αϊχμαν των συνταξιούχων ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ, ως ο Αρειος Πάγος πρώτον το 2015 και σήμερα τό ΣτΕ απεφάνθη, προαναφερθέντες νόμους του. Αν δέν είναι πολιτική ΜΕΓΑ-ΑΠΑΤΗ αυτό τότε τί είναι;;;;
    Οσον αφορά δε στόν ΣΥΡΙΖΑ, τόν Αλέξη Τσίπρα ΚΑΙ τόν διαβόητο τότε υπουργό του Εργασίας Κατρούγκαλο, τί έκαναν;;;; Πρώτον δέν εφάρμοσαν τήν απόφαση τού Ανωτάτου Δικαστηρίου το 2015 περί αντισυνταγμτικότητας τών ως άνω 2 νόμων τού 2012 και επιστροφής τών αναδρομικών σε όλους και για όλο τό διάστημα από το 2012 κι εντεύθεν. Δεύτερον εφάρμοσαν αυτούς τού ελεεινότατους παράνομους νόμους τού 2012 και όχι μόνον αυτό, αλλά νομιμοποίσαν αυτούς με τόν επαίσχυντο νόμο Κατρούγκαλου. Εκ τούτου προκύπτει επιστροφής μόνον 11 μηνών αναδρομικών, αντί για 90 μήνες.
    Και για να επανέλθουμε στούς πολιτικούς μέγα απατεώνες τής σημερινής κυβέρνησης, το ΣτΕ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΔΩΡΩΝ σε ΟΛΟΥΣ τους συνταξιοπυχους, απεναντίας τήν επιτάσσει με τήν απόφαση του το 2015. Πέραν τούτου όμως, για να αναδειχθή και η αναλγησία τής σημερινής κυβέρνησης τού μεγαλοπαραμυθά Μητσοτάκη, ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΑΠΟ τήν επιστροφή τών αναδρομικών;;;; Εκείνοι που έπαιρναν τίς μεγάλες συντάξεις και ακόμα παίρνουν άνω τών €1.000 ή εκείνοι οι συνταξιούχοι τών €400 και €500 ;;;;; Τα περί αναταποδοτικών συντάξεων είνα άλλο ένα παραμύθι τής Χαλιμάς, καθ΄όσον πολύ καλά ξέρουμε τί μισθούς και συντάξεις έπαιρναν αστοιχείωτοι άνθρωποι διορισμένοι από τους ελεεινούς πολιτικάντηδες στίς ΔΕΚΟ κυρίως στήν ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λ.π. και ακόμα στήν Εθνική Τράπεζα, από τήν οποίαν άνθρωποι-υπάλληλοι της με απολυτήριο παλαιού γυμνασίου και ΜΟΝΟΝ 15 χρόνια εργασία, έπαιρναν πολύ μεγαλύτερες συντάξεις από έναν μαθημαικό γυμνασίου με 44 χρόνια υπηρεσίας. Ας αφίσουν λοιπό οι πολιτικοί απατεώνες τα ΣΑΠΙΑ τουσ για τήν οικογένεια τους και τα παιδιά τους καλύτερα και να ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ τών χαμηλοσυνταξιούχων.

    Ακόμα είπε ο περιλάλητος και πολιτικά μπουρδολόγος πρωθυπουργός, ο Κούλης, δέν δίνει δεκάρα στούς χαμηλοσυνταξιούχους τών €300, €400, €500, διότι πρέπει νά αγοράσει στρατιωτικό εξοπλισμό λόγω Τουρκίας. Τί είπε δηλαδή; Οτι η φτωχολογιά να πληρώσει τήν αγορά τών αναγκαίων οπλικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ οι έχοντες και κατέχοντες. Τού ξέφυγε, ως συνήθως μέν, αλλά δείχνει τί σόϊ κυβέρνηση έχουμε. Ας όψονται αυτοί οι σανοφάγοι που τούς ψήφισαν…..και αυτούς και τόν Τσίπρα που νομιμοποίησε με τόν νόμο Κατρούγκαλου τίς παρανομίες τών εγκληματικών νόμων τού 2012 τού Κουτρουμάνη και τού ανάλγητου Βρούτση, τών Αϊχμαν τών ελλήνων συνταξιούχων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
[/vc_column][/vc_row]
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
elliniko-odeio-pyrgou-ad
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
limeniko-tameio-katakolou-ad-new-2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ