FOLLOW US: facebook twitter

Δυσαρέσκεια Τ. Αντωνακόπουλου για την ανταπόκριση της ΔΕΥΑΠ στη μεγάλη βλάβη – Σε ετοιμότητα παραμένουν οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου

Ημερομηνία: 26-11-2019 | Συντάκτης:

Σε ετοιμότητα παραμένουν η Πολιτική Προστασία, η ΔΕΥΑΠ και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πύργου, παρότι το πέρασμα του Γηρυόνη δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα. Όπως τόνισε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, οι υπηρεσίες παρέμειναν και παραμένουν σε ετοιμότητα για την εξυπηρέτηση των πολιτών στην κατεύθυνση αποκατάστασης των ζημιών ενώ τοποθετήθηκαν και προστατευτικά στη συμβολή των οδών Πατρών και Αχιλλέως στο γνωστό διατηρητέο κτίριο που έχει υποστεί σοβαρές φθορές από το χρόνο και εγκυμονεί κινδύνους για διερχόμενους πολίτες και οχήματα.

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και η εργολαβία απομάκρυνσης των κλαδεμάτων, τα οποία καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος των πεζοδρομίων.

Από μέρα σε μέρα, όπως είπε, αναμένεται η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε και στην σοβαρή βλάβη που υπέστη κεντρικός αγωγός ύδρευσης στην Αγίου Γεωργίου που είχε ως συνέπεια να πλημμυρίσουν δυο κεντρικοί δρόμοι της πόλης εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για την ανταπόκριση των  υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΠ. «Δεν ήμουν πολύ ικανοποιημένος  από τα αντανακλαστικά των υπηρεσιακών παραγόντων παρότι η κ. Αλικάκη Τζανέτου πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ είχε ενημερώσει το προσωπικό. Για 5-6 ώρες είχαμε τεράστια απώλεια ποσοτήτων νερού, που δυσχέραιναν την βατότητα στην Υψηλάντου και την Αγίου Γεωργίου. Έδωσα εντολή αμέσως 1 τη νύχτα, να κλείσουν τον αγωγό και να αρχίσει η διαδικασία επισκευής. Πράγματι νωρίς το πρωί είχε ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της βλάβης.  Πρέπει να καταλάβουν όλοι και οι εργαζόμενοι ότι δεν έχει σημασία πότε δουλεύουμε αλλά πότε είμαστε χρήσιμοι στον πολίτη. Όπως ο γιατρός παρεμβαίνει στον κρίσιμο χρόνο. Αν παρελθει ο κρίσιμος χρόνος και η ζημιά έχει γίνει τεράστια, τι να λέμε μετά. Για αυτό κάποιες υπηρεσίες είναι 24ωρου, όχι 8ωρου. Δεν είναι μια βλάβη, σε έναν κεντρικό αγωγό, κάτι που το περιμένω να πάω να δω το επόμενο πρωί. Εμένα δεν με ικανοποίησε η υπηρεσιακή ανταπόκριση. Έχω καλέσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μου δώσουν εξηγήσεις και να υπάρξει μια διάταξη τέτοια του δυναμικού ώστε να μην επαλειφθεί αυτό το φαινόμενο…» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος