FOLLOW US: facebook twitter

Δύο βραβεία στο ΚΔΑΠ Ζαχάρως για το «Αστέρι της Ευχής» – Ξεχώρισε για μια ακόμα χρονιά στον διαγωνισμό του Μake a wish

Ημερομηνία: 14-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Το Γενικό Ειδικό Βραβείο & το 3ο Βραβείο Παραγωγής Βίντεο στο Διαγωνισμό «Αστέρι Της Ευχής» του Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), κατέκτησε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Ζαχάρως.

Το ΚΔΑΠ Ζαχάρως συμμετείχε στον με ένα εξαιρετικό και τρυφερό βίντεο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στο γνωστό διαγωνισμό «Αστέρι της Ευχής», στηρίζοντας τον μη κερδοσκοπικό και φιλανθρωπικό οργανισμό «Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος» που εκπληρώνει επιθυμίες παιδιών 3-18 ετών με σοβαρές ασθένειες. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, η διάδοση μηνυμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα, τόσο για τον εθελοντισμό, όσο και για την προσφορά. Το μήνυμα της δράσης ήταν «To παιδί σκέφτεται για το παιδί, τα υγιή παιδιά σκέφτονται για τα άρρωστα παιδιά».

Έτσι, το ΚΔΑΠ Ζαχάρως για το σκοπό αυτό δημιούργησε ένα βίντεο με ιδιαίτερα κοινωνικά μηνύματα που αγγίζουν μικρούς και μεγάλους, ενώ τις χρονιές 2017 και 2018, το Κέντρο διακρίθηκε στην 1η θέση του διαγωνισμού στην κατηγορία παραγωγής βίντεο.

Όσον αφορά το βίντεο, ο παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, Δημήτρης Ουγγαρέζος που συμμετέχει φιλικά στην ιστορία,γράφει ένα γράμμα χωρίς παραλήπτη στο οποίο εναποθέτει τις πιο βαθιές σκέψεις ένος μεγάλου… που κάποτε ήταν παιδί. Το γράμμα αυτό το τοποθετεί σε ένα γυάλινο μπουκάλι και το ρίχνει στη θάλασσα με την ελπίδα να φτάσει στα χέρια κάποιων που θα κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά του. Τα παιδιά ακολουθώντας το ένστικτό τους ψαρεύουν στην περιοχή που η θάλασσα ξεβράζει το μπουκάλι με το γράμμα και χωρίς δεύτερη σκέψη πραγματοποιούν το όνειρο για ένα καλύτερο κόσμο. Έτσι, αφήνοντας στον ουρανό πολύ χρώμα μπαλόνια δίνουν δύναμη και αισιοδοξία σε κάθε παιδί που το έχει πραγματικά ανάγκη, ελπίζοντας στο όνειρο να ζωγραφιστούν παιδικά χαμόγελα σε όλο τον κόσμο.

Τα γυρίσματα του βίντεο έγιναν στις γειτονιές της πόλης, στην παραλία της Ζαχάρως, καθώς και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ζαχάρως.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος