FOLLOW US: facebook twitter

Δύο οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων στον Πύργο – Τι αποφάσισε χθες βράδυ το Δ. Σ.

Ημερομηνία: 09-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Τη δημιουργία δύο σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων στον Πύργο έλαβε χτες το δημοτικο συμβούλιο , ύστερα απο σχετική προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Οι σταθμοί με βάση την εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής, προβλέπεται να δημιουργηθούν στη Ρήγα Φεραίου, παραπλεύρως του κτιρίου ΤΕΙ, και στην οδό Κοκκίνου, κοντα στο Παρκο ΣΠΚ. Οπως ανέφερε ο δήμαρχος Τακης Αντωνακόπουλος, στόχος του δήμου είναι να εκσυγχρονιστεί και να δημιουργήσει εγκαίρως τις προυποθέσεις για να ανταποκριθεί στη ζήτηση των ηλεκτροκινητων αυτοκινητων, η οποία αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα επισήμανε ότι η απόφαση ευθυγραμμίζεται με τις ευρωπαικές οδηγίες για το περιβάλλον και την ενέργεια, προσθέτοντας ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για συνεργασία από φορέα που χειρίζεται σε πειραματικό στάδιο την παροχη ηλεκτρικης ενέργειας. Απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις από τη μειοψηφία (Καννής, Καραμπελας, Ανδριολας) ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει προγραμματική σύμβαση και ότι πριν απο οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα συζητηθεί εκτενώς σε επόμενη συνεδρίαση. Η απόφαση ελήφθη κατα πλειοψηφία καθως ο κ.Καραμπελας διαφώνησε για την εισαγωγή του θέματος ως κατεπείγοντος αφήνοντας αιχμές ότι υποκρύπτεται κάτι πίσω απο την απόφαση.  Για το κατεπειγον διαφωνησαν και οι λοιπές παρατάξεις , ωστόσο υπερψήφισαν την πρόταση.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο δήμαρχος ανέφερε πως υπεγράφη και η σύμβαση με το Κτελ για τα τρία mini bus. Αναλυτικά στο αυριανό φύλλο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος