FOLLOW US: facebook twitter

Δύο νέα διεθνή βραβεία για «Το Λιοστάσι μου»!

Ημερομηνία: 29-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Συνεχίζουν την πορεία των διεθνών διακρίσεων  έξτρα παρθένου ελαιολάδου οι  Ελαιώνες της οικογένειας Θανόπουλου στην Κορυφή
-Μετά το Ντουμπάι ασημένιο στο Λονδίνο και χάλκινο στον Καναδά

Δύο ακόμα διεθνείς διακρίσεις, εμπλουτίζοντας τη συλλογή των βραβείων του από την συμμετοχή του  τα τελευταία χρόνια σε κορυφαίους διεθνείς διαγωνισμούς, αποκόμισε «Το Λιοστάσι μου» της  οικογένειας  Θανόπουλου από την Κορυφή Ηλείας  στο Λονδίνο και στον Καναδά, για το εκλεκτό έξτρα παρθένο ελαιόλαδό του πρώιμης συγκομιδής και παραγωγής με ψυχρή έκθλιψη που παράγεται από την ποικιλία της κορωνέικης ελιάς.

Έτσι λοιπόν «Το Λιοστάσι μου» κατέκτησε το ασημένιο βραβείο στο Λονδίνο, στον διεθνή διαγωνισμού  γευσιγνωσίας ελαιολάδου LONDON International Olive Oil Competition 2021 (LONDON IOOC 2021), μια πολύ υψηλή διεθνή διάκριση. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην πόλη του Λονδίνου, από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου 2021. Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός, διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων εφαρμόζοντας πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης βάσει των γευστικών μεθόδων που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς πολύ υψηλού κύρους σε παγκόσμιο επίπεδο, με την εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία 9/10 βάσει της παγκόσμιας κατάταξης EVOO World Ranking. Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον LONDON IOOC γίνεται με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους. O βαθμός δυσκολίας συμπληρώνεται από τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό συμμετοχών, που για το 2021 ξεπέρασαν τα 900 ελαιόλαδα προερχόμενα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας. Ο καθένας λοιπόν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει να κερδίζεις το δεύτερο βραβείο σε έναν τέτοιο διαγωνισμό με τόσο ισχυρό ανταγωνισμό.

Το επόμενο βραβείο για «Το Λιοστάσι μου», ήρθε από τον Καναδά και συγκεκριμένα από τον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου Καναδά «CIOOC 2021- Canada International Olive Oil Competition» Canada IOOC 2021 που πραγματοποιήθηκε προ ημερών για πρώτη φορά και που κατάκτησε Χάλκινο βραβείο! Για όσους είναι έτοιμοι να επεκταθούν παγκοσμίως, ο Καναδάς μπορεί να είναι μια ιδανική χώρα για να ξεκινήσουν γιατί η λέξη Canada είναι παγκόσμιο εμπορικό σήμα και μια πολύ μεγάλη αγορά.  Μάλιστα εάν ένας παραγωγός ελαιολάδου ή μια εταιρεία ελαιολάδου κερδίσει ένα Καναδικό βραβείο CIOOC 2021, το προϊόν τους θα γίνει διάσημο σε όλο τον κόσμο. Επομένως η νέα αυτή διάκριση για τους ελαιώνες της οικογένειας Θανόπουλου, αποτελεί και το διαβατήριο γνωριμίας  ενός έξτρα παρθένου ελαιολάδου από την Ηλεία σε μια τεράστια χώρα σαν τον Καναδά.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Ο κ.Τάκης Θανόπουλος μιλώντας στην Πρωινή για τις νέες αυτές διεθνείς διακρίσεις που κατάκτησε «Το Λιοστάσι μου», τόνισε ότι νοιώθει ευτυχής που το παρθένο ελαιόλαδο των ελαιώνων τους στην Κορυφή ανεβαίνει συνεχώς κατηγορία σε διεθνείς διαγωνισμούς και αναγνωρίζεται η υψηλή ποιότητα του προϊόντος και η μοναδική του γεύση.

«Δεν μπορώ παρά να νοιώθω χαρούμενος αλλά και υπερήφανος, γιατί δικαιώνονται οι κόποι και οι προσπάθειες ετών για να μπορέσουμε να παράγουμε και να προσφέρουμε ένα προϊόν υψηλών προδιαγραφών και πλούσιο σε γεύση και αρώματα. Το ελαιόλαδό μας για να αντιληφθεί κάποιος την ποιότητά του, πρέπει να σας πω ότι ελέγχθηκε για 540 δραστικές ουσίες και το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό! Προσπαθώ  γι αυτό το αποτέλεσμα, να παντρέψω τις γνώσεις και την εμπειρία που έλαβα από τον πατέρα μου  με την σύγχρονη τεχνογνωσία, να δέσω το παλιό με το καινούργιο και νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει καλά. Στόχος μας από την συμμετοχή μας σε όλους αυτούς τους διεθνείς διαγωνισμούς, είναι κάθε φορά να βάζουμε ακόμα ψηλότερα τον πήχη, να ανεβαίνουμε κατηγορία και να φτάσουμε στην κορυφή μέσα από την συστηματική δουλειά σε όλα τα επίπεδα.  Σίγουρα λοιπόν χρειάζεται κόπος, μεθοδικότητα, προσοχή, μελέτη, σεβασμός στο περιβάλλον και βοήθεια από ανθρώπους που με την τεχνογνωσία τους και το ενδιαφέρον τους στηρίζουν τις προσπάθειές μας. Χρειάζεται να είσαι διορατικός γιατί το επάγγελμα του αγρότη και του ελαιοπαραγωγού δεν είναι εύκολο. το αποτέλεσμα εξαρτάται από διάφορες συνθήκες, να βλέπεις τις τάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να κάνεις πολλές συνδυαστικές κινήσεις και να είσαι και τυχερός για το αποτέλεσμα.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος