FOLLOW US: facebook twitter

«Ανακαλύπτουμε και στηρίζουμε τις Παιδικές Δεξιότητες»: Δύο εργαστήρια ζωγραφικής και θεατρολογίας για παιδιά από την ΠΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 05-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Στο πλαίσιο των δράσεων  των Συνοδευτικών Μέτρων που στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ, η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ξεκινά την υλοποίηση τηςπρώτης δράσης με θέμα  «Ανακαλύπτουμε και στηρίζουμε τις Παιδικές Δεξιότητες», ένα πρόγραμμα που έχει ως  επίκεντρο παιδιά ηλικίας 4 εώς 12 ετών.

Στόχος της προσέγγισης είναι η αξιολόγηση της ομιλίας, του λόγου και της επικοινωνίας ώστε σε ένα πρώτο επίπεδο να πραγματοποιηθεί πρώιμη ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών ή αναπτυξιακών διαταραχών.

Η αξιολόγηση πλαισιώνεται από καθοδήγηση και ψυχοκοινωνική στήριξη των γονέων/ κηδεμόνων, δράσεις δημιουργικής έκφρασης όπως εργαστήρια κεραμικής και ζωγραφική για τα ίδια τα παιδιά καθώς και βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις για μεγάλους και μικρούς όπως παραστάσεις.

Το πρώτο μάθημα της δεύτερης δράσης του προγράμματος για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην πόλη του Πύργου.

Πρόκειται για ένα εργαστήρι ζωγραφικής στο χώρο «Εργαστήρι, του καθηγητή ζωγραφικής κ. Νικόλαου Τουμαζάτουκαι για ένα εργαστήρι θεατρολογίας-θεατρικό παιχνίδι που θα λάβει χώρα στο Μικρό Συνεδριακό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Το εργαστήρι ζωγραφικής θα διεξαχθεί μεταξύ 17.00-19.00 σήμερα Πέμπτη 05/03/2020 », Ζαΐμη 18 στον Πύργο, ενώ το εργαστήρι θεατρολογίας θα διεξαχθεί μεταξύ 18.00-20.00 αύριο Παρασκευή 6/3/2020 στην περιφερειακή Ενότητα Ηλείας , Μανωλοπούλου 47 .

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 6985893923 καιστο email:drasistebailias@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος