FOLLOW US: facebook twitter

Δύο έργα ύδρευσης στον δήμο Πηνειού το 2021 – Αναδείχθηκαν προσωρινοί ανάδοχοι από την Οικονομική Επιτροπή

Ημερομηνία: 09-12-2020 | Συντάκτης:

Δύο σημαντικά έργα ύδρευσης αναμένεται να ξεκινήσουν στον δήμο Πηνειού τους πρώτους μήνες του 2021, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε σε  πρόσφατη συνεδρίαση τα πρακτικά διαγωνισμών και κατακύρωσε προσωρινούς αναδόχους στο έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και της επέκτασης του σχεδίου στη Δημοτική Κοινότητα της Γαστούνης, καθώς και στο έργο της αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου στον οικισμό Βρανά στο Βαρθολομιό. Προσωρινός ανάδοχος στο πρώτο έργο αναδείχθηκε με προσφορά έκπτωσης 47,96% επί του αρχικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ ο οικονομικός φορέας «ΤΣΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ».

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πηνειού και προβλέπει την αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης τηςπόλης της Γαστούνης με την αντικατάσταση τμημάτων πεπαλαιωμένων αγωγών, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών τμημάτων αμιάντου και της επέκτασης του σχεδίου πόλης της Γαστούνης, όπως αυτή απεικονίζεται στους χάρτες της μελέτης. Το υλικό των αγωγών που προβλέπεται από τη μελέτη να χρησιμοποιηθεί, είναι το πολυαιθυλένιο. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και είναι ενταγμένο στον άξονα προτεραιότητας  «Βελτίωση Υποδομών Ύδρευσης». Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι έξι μήνες από την υπογραφή και την ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΔΜΗΣ.

Στο δεύτερο έργο η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την ανακήρυξη νέου προσωρινού αναδόχου του έργου, που είναι η κατασκευαστική εταιρεία «Β.ΒΛΑΣΤΑΡΑΣ Α.Τ.Ε», με προσφορά έκπτωσης 36,7% επί του αρχικού προϋπολογισμού 375.500 ευρώ, δηλαδή το ποσό των 191.684,24 ευρώ. Το έργο προβλέπει την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου συνολικού μήκους 2,08 χλμ με αγωγό που συνδέει τον υδατόπυργο του Βαρθολομιού με τη δεξαμενή διανομής του Βαρνά και ο οποίος θα διέρχεται επί της επαρχιακής οδού Λουτρών-Κυλλήνης. Επίσης προβλέπεται η κατασκευη αγωγού εσωτερικού δικτύου από τη δεξαμενή στον Βρανά προς τον οικισμό, καθώς και κατασκευη αντλιοστασίου στον χώρο του υδατόπυργου.

Και αυτό το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι τέσσερις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος