FOLLOW US: facebook twitter

Δύο έργα στη Ν. Φιγαλεία και σε παραλιακούς οικισμούς από τον δήμο Ζαχάρως – Στόχος να τερματιστούν τα ανεξέλεγκτα λύματα

Ημερομηνία: 26-05-2021 | Συντάκτης:

Δύο έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης σχεδιάζει να ωριμάσει ο δήμος Ζαχάρως, με στόχο να λύσει σε βάθος χρόνου την επεξεργασία λυμάτων τόσο στην περιοχή της Νέας Φιγαλείας, όσο και στην παραλιακή ζώνη.

Η δημοτική αρχή προγραμματίζει την υλοποίηση δικτύου και νέων εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων στους παραλιακούς οικισμούς και στη Νέα Φιγαλεία, προκειμένου να γίνει αποτελεσματική διαχείριση των αστικών αποβλήτων. Στόχος είναι να διευθετηθεί το πρόβλημα κυρίως στον Κακόβατο, στο Γιαννιτσοχώρι και στο Νεοχώρι του Δήμου Ζαχάρως για να τερματιστούν η σημερινή ανεξέλεγκτη διάθεση των λυμάτων και οι καταστροφικές επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα και στην ευρύτερη γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας.

Η αναβάθμιση της υφιστάμενης Επεξεργασίας Λυμάτων στη Ζαχάρω με τριτοβάθμια επεξεργασία των αστικών λυμάτων στοχεύει στη χρήση νέων σύγχρονων μεθόδων τεχνολογίας και την ασφαλέστερη διάθεσή τους σε κατάλληλο αποδέκτη. Επίσης, στοχεύει στην πλήρη αναβάθμιση των μονάδων προεπεξεργασίας, ώστε να μειωθεί η ανάγκη παρουσίας προσωπικού.

Ο στόχος του δεύτερου έργου είναι η κάλυψη των αναγκών του οικισμού Νέας Φιγαλείας σε αποχετευτικά δίκτυα και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Compact. Η επιλογή της περιοχής κάλυψης έγινε με κύριο γνώμονα την ένταση του προβλήματος των αστικών λυμάτων και της επιπτώσεις του στην ανάπτυξη της περιοχής, σε σχέση πάντα με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η σκοπιμότητα της προτεινόμενης μελέτης εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο προστασίας των φυσικών πόρων καθώς και στα πλαίσια των στρατηγικών στόχων του δήμου Ζαχάρως για την προστασία του φυσικού, πολιτιστικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Παράλληλα, η υλοποίησή του αποτελεί θεμελιώδη αρχή για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων.

Την ωρίμανση των μελετών θα αναλάβει η εταιρεία ειδικού σκοπού «Πάρνωνας Α.Ε.», η οποία συμπράττει από κοινού με τους ΟΤΑ, καθώς η Διεύθυνση  Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου Ζαχάρως διαθέτει τεχνική επάρκεια αλλά δεν διαθέτει επάρκεια τεχνικού προσωπικού για την ωρίμανση των συγκεκριμένων έργων και επιπλέον είναι επιφορτισμένη με τη μελέτη, εκτέλεση, επίβλεψη, παραλαβή και συντήρηση πλειάδας τεχνικών έργων που εκτελούνται ή αναμένεται να ξεκινήσουν πολύ σύντομα σε όλο τον Δήμο αλλά και με άλλες κρίσιμες αρμοδιότητες.


Σχόλιο για "Δύο έργα στη Ν. Φιγαλεία και σε παραλιακούς οικισμούς από τον δήμο Ζαχάρως – Στόχος να τερματιστούν τα ανεξέλεγκτα λύματα"

  1. Ο/Η ΜΑΝΤΕΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ λέει:

    ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ….ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΜΑΚΙΣΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΗΛΕΑΣ ….ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙ…..ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΑΠΑΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος