FOLLOW US: facebook twitter

Δύο αυτόφωρες συλλήψεις σε πυρκαγιές

Ημερομηνία: 10-04-2020 | Συντάκτης:

Διαδοχικές πυρκαγιές έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλεία από την περασμένη Τρίτη, μέρα κατά την οποία βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες και επικράτησε λιακάδα. Η αιτία στα περισσότερα συμβάντα –αν όχι σε όλα- είναι η αμέλεια πολιτών που ξεκίνησαν το… αγαπημένο σπορ κάθε άνοιξη, την καύση υπολειμμάτων γεωργικής καλλιέργειας.

Χθες και προχθές, το Ανακριτικό της Υπηρεσίας συνέλαδε δύο άτομα σε ισάριθμες πυρκαγιές με τη διαδικασία του αυτοφώρου και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό από αμέλεια.

Η πρώτη σύλληψη έγινε σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή της Ώλενας, κινητοποιώντας άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες περιόρισαν σε πέντε στρέμματα την καμένη έκταση. Η δεύτερη σύλληψη καταγράφηκε σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρώι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Γρύλλου του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όπου η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών περιόρισε την καμένη έκταση σε μόλις ένα στρέμμα.

Εν όψει της έναρξης της φετινής αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Βασίλης Σολδάτος τόνισε στην «Πρωινή» ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες και για τους ίδιους αλλά και για τους συμπολίτες τους και το περιβάλλον.

«Θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όλους τους κατοίκους της Ηλείας να τηρούν και να εφαρμόζουν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής για την αποφυγή υπαίθριων πυρκαγιών, διότι αφενός πρέπει να προστατεύουμε τους συμπολίτες μας και το περιβάλλον και αφετέρου οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα προβλέπουν αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. Οφείλουμε όλοι, ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο που βιώνει ο τόπος μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, να είμαστε προσεκτικοί και να επιδεικνύουμε τον μέγιστο βαθμό υπευθυνότητας απέναντι στη φύση και στην κοινωνία», ανέφερε ο κ. Σολδάτος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος