FOLLOW US: facebook twitter

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Υπέρ των δίκαιων αιτημάτων μαθητών και εκπαιδευτικών

Ημερομηνία: 02-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Τα αιτήματα εκπαιδευτικών και μαθητών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας μείωση των μαθητών ανά τμήμα και μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό, υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου εκδίδοντας και σχετικό ψήφισμα ομόφωνα με το οποίο στηρίζει την ΕΛΜΕ Ηλείας και το Συντονιστικό των μαθητών.

Το σοβαρό αυτό θέμα, τέθηκε προ ημερήσιας διάταξης από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνα Αθανασόπουλο, παρουσία και εκπροσώπων από το Συντονιστικό των μαθητών, ο οποίος αναφέρθηκε στις καταλήψεις των σχολείων, με βασικό αίτημα τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα. «Στο δήμο Πύργου υπάρχουν τάξεις 15 τμ με 20 μαθητές και αίθουσες των 20 τμ με 26 μαθητές! Δεν μπορεί να γίνεται ασφαλές μάθημα έτσι.. Δε θα πρέπει λοιπόν ν α υπάρχουν παραπάνω από 15 μαθητές σε κάθε τάξη. Η πολιτεία, μετά και το ύποπτο κρούσμα στο 2ο Γυμνάσιο της πόλης, θα πρέπει να έχει μια πιο σοβαρή αντιμετώπιση…».

Οι εκπρόσωποι των μαθητών, υποστηρίξαν πως θα πρέπει να βρίσκονται στις τάξεις δίχως φόβο για τους ίδιους και τις οικογένειες τους και για αυτό απαιτούνται σοβαρά μέτρα προφύλαξης με βασικότερο όλων τη μείωση των μαθητών ανά τάξη και την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

«Έχουμε τη βούληση να βοηθήσουμε ακόμα και σε θέματα που δεν είναι αρμοδιότητας μας, όπως κάνουμε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Πρέπει οι μαθητές μέσα στις τάξεις να αραιώσουν κι αυτό μπορεί να γίνει με αλλαγή ωραρίου και να υπάρξει εντατικοποίηση της Καθαριότητας, με αύξηση προσωπικού, ενώ θα πρέπει να υπάρξουν και χρηματοδοτήσεις από την Πολιτεία και του υπουργείο Παιδείας που είναι οι βασικοί αρμόδιοι για το θέμα» επισήμανε ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος, τονίζοντας ότι ήδη έχουν αυξήσει τις ώρες απασχόλησης στις σχολικές καθαρίστριες ενώ με κατεπείγουσες διαδικασίες θα προσλάβουν ακόμα δέκα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος