FOLLOW US: facebook twitter

ΔΣ Αρχ. Ολυμπίας: Κατεπείγουσα συνεδρίαση για την παραχώρηση του “Ξένιου Ζεύς” από την ΕΤΑΔ

Ημερομηνία: 14-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Συνεδριάζει κατεπειγόντως το δημοτικό συμβούλιο Αρχ. Ολυμπίας σήμερα Τετάρτη 14 Απριλίου στις 6 το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης με μοναδικό θέμα την παραχώρηση του παλιού ξενοδοχείου “Ξένιος Ζεύς” από την ΕΤΑΔ.

Συγκεκριμένα θα γίνει συζήτηση και λήψη απόφασης για την αποδοχή παραχώρησης από την ΕΤΑΔ ΑΕ προς το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, του ακινήτου «Ξένιος Ζευς», για τριάντα χρόνια, ως πολυχώρου πολιτισμού και παιδείας.

Εισηγητής του θέματος θα είναι ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος. Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα διότι θίγονται τα συμφέροντα του Δήμου σε ενδεχόμενη καθυστέρηση και με δεδομένο ότι στις 21/04/2021 υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ και το ανωτέρω θέμα θα συμπεριληφθεί σ’ αυτή.

Να σημειώσουμε ότι εδώ και αρκετό διάστημα ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται σε προχωρημένες  συζητήσεις με την ΕΤΑΔ όπου από την πλευρά της η διοίκηση ήταν θετική στο αίτημα του δήμου και μάλιστα απέστειλε όλα τα τεχνικά εκείνα στοιχεία του κτιρίου  που είναι ικανά να συμβάλλουν στην κατάρτιση ενός πλήρους φακέλου.  Τα πρώτα τοπογραφικά στοιχεία , κατόψεις των ορόφων , τεχνική έκθεση και άλλα  έτσι ώστε να κατατεθεί από την δημοτική αρχή μαζί με άλλα χρηματοοικονομικά κομμάτια ο πλήρης φάκελος με το  επίσημο αίτημα της παραχώρησης ενός από τα πιο σπουδαία κτίρια στην Αρχαία Ολυμπία που ρημάζει από την φθορά του χρόνου, στον δήμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος