FOLLOW US: facebook twitter

Δρόμος στολίδι το Κρέστενα – Ανδρίτσαινα

Ημερομηνία: 27-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

dromos-krestena

Με γοργούς ρυθμούς τα έργα – Παραδίδονται νέα τμήματα

Τα χρόνια της ταλαιπωρίας των οδηγών στον οδικό άξονα Κρέστενας – Ανδρίτσαινας περνούν σιγά – σιγά στο παρελθόν. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απραξίας λόγω οικονομικών συνθηκών τα έργα τους τελευταίους μήνες επανεκκίνησαν και τα συνεργεία εργάζονται εντατικά για την ολοκλήρωση του συμβατικού αντικειμένου. Ο δρόμος είχε υποστεί μετά τις πυρκαγιές του 2007 και τις σοβαρές επιπτώσεις τους στο περιβάλλον, σημαντικές ζημιές σε διάφορά σημεία κυρίως στο τμήμα από τα Διάσελα έως τα Μπαρακίτικα. Παράλληλα αποφασίστηκε και η κατασκευή νέας γέφυρας στην Τσεμπερούλα, καθώς η παλιά είχε υποστεί σημαντικές φθορές στο πέρασμα του χρόνου. Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος μιλώντας στην “Πρωινή” τόνισε πως πλέον μετά τη μεγάλη διακοπή πέρυσι, τα έργα προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και παραδίδονται αρκετά ασφαλτοστρωμένα τμήματα. “Γίνεται ένα οριστικό έργο και αδιατάρακτο” σχολίασε ο δήμαρχος. Ωστόσο υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά έως ότου ολοκληρωθεί συνολικά το έργο, καθώς εκκρεμούν εργασίες ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ ακόμα. Να σημειώσουμε πως οι εργασίες ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2012.

dromos-krestena2

Τι αφορά το έργο

Το έργο φέρει τον τίτλο “Βελτίωση Επαρχιακής οδού Κρέστενα – Ανδρίτσαινα – Επικούριος Απόλλωνας, Τμήμα: Διάσελα – Μπαρακίτικα», προϋπολογισμού  ύψους 14.235.000 ευρώ και μετά τον διαγωνισμό στο ποσό των 12.541.877,35 ευρώ. Αφορά στη βελτίωση της οδού, από διασταύρωση Διασέλλων έως τον οικισμό Μπαρακίτικων, μήκους 8,07 Km και αποτελεί τμήμα της μελέτης από έξοδο Κρεστένων (διασταύρωση Σκιλλουντίας) έως Μπαρακίτικα συνολικού μήκους 18.9 Km. Περιλαμβάνει κατασκευή γέφυρας στο χείμαρρο  Τσεμπερούλα  συνολικής δαπάνης 2.100.000 €, συνολικού μήκους 40,00m.

dromos-krestena3

Σημαντική επέμβαση στην θέση Άγιος Παντελεήμων (Γιάχου χθ 11+900), όπου ο δρόμος βυθίζεται σε μήκος 200 m και πρόκειται να γίνει οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος με την κατασκευή φρεατοπασάλων μήκους 20 m  και κόστους 2.500.000 €. Επέμβαση στην θέση χθ12+900 , που και εδώ ο δρόμος βυθίζεται και θα γίνουν οι ίδιες εργασίες σε μήκος 80μ περίπου. Έργα οδοποιίας μήκους 8.075 μ.και η οδός περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας των 3,50μ, λωρίδα καθοδήγησης 0,25 μ και έρεισμα 1,50 μ εκατέρωθεν και σε όλο το μήκος της οδού. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο επιλύει σημαντικά ζητήματα της επικοινωνίας της επαρχίας Ολυμπίας και στον Δήμο Κρέστενας – Ανδρίτσαινας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος