FOLLOW US: facebook twitter

Δρόμοι συνεργασίας μέσα από τον αθλητισμό

Ημερομηνία: 10-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

olympia-anconaΔήμος Αρχ. Ολυμπίας και ΕΒΕ Ηλείας ταξιδεύουν στην Ανκόνα για τους αγώνες Νέων

– 70 άτομα η Ηλειακή αποστολή 

Σε αθλητικούς αγώνες στην Ιταλία θα συμμετάσχουν μαθητές – αθλητές από την Αρχαία Ολυμπία και την Ηλεία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Andrion, δράσης που αφορά στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής – Ιονίου. Η πρόσκληση ήρθε από τον πρόεδρο του Φόρουμ της Μακροπεριφέρειας και πρόεδρο του λιμένα της Ανκόνα, Ροντόλφο Τζιανπέρι. Η αποστολή θα είναι πολυμελής με εκπροσώπους του δήμου, του Επιμελητηρίου και των αθλητικών ομάδων. Ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας θα συμμετάσχει με ομάδες στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ και το ράγκμπι.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος εξήγησε την δράση αυτή της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου, όπου συμμετέχουν τέσσερα κράτη της ΕΕ, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Σλοβενία και η Κροατία, καθώς και τέσσερα υπό σύνδεση κράτη, η Αλβανία, το Μαυροβούνιο, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη και η Σερβία.

«Είναι μια πρωτοβουλία που προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικές σ’ αυτό τον ευρύτερο χώρο. Εμείς ως Ελλάδα έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σαν χώρος γιατί η Αδριατική και το Ιόνιο – ειδικά για τη Δυτική Ελλάδα – παίζουν ιδιαίτερο ρόλο και στον τουρισμό και στη γαστρονομία. Αυτή η δράση που για την Ηλεία σημαίνει πάνω από 700.000 τουρίστες για τη φετινή σεζόν, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, εμείς συμμετέχουμε από τη Δευτέρα στο Φόρουμ των Επιμελητηρίων και στις προσεχείς διοργανώσεις ευελπιστούμε ότι τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη θα γίνει εδώ η συνάντηση των Επιμελητηρίων, των Πόλεων και των Πανεπιστημίων, μέσα από την πρωτοβουλία Andrion. Μέσα σε αυτή τη δράση, οι Ιταλοί είχαν την καλοσύνη να διοργανώσουν αγώνες με συμμετοχή από τις παραπάνω χώρες, στη συνέχεια των συνεδρίων» εξήγησε ο κ. Νικολούτσος.

Συμμετέχουν παιδιά του δήμου Ολυμπίας

Ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, τόνισε πως ο δήμος ανταποκρίθηκε στην επίσημη πρόσκληση του δήμου της Ανκόνα και τα παιδιά του δήμου θα συμμετάσχουν σε ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός. «Μέσα από αυτή τη σχέση, δυναμώνουμε τη σχέση μας ως δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με μια μεγάλη πόλη της Αδριατικής όπως είναι η Ανκόνα. Αυτή την ευκαιρία, πέραν της συμμετοχής στο αθλητικό γεγονός, θα την αξιοποιήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να υπάρχουν ανταλλαγές και σε υπόλοιπους τομείς που μπορεί οι δυο δήμοι να αναπτύξουν. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον δήμο και τα παιδιά μας, να συμμετέχουμε σε τέτοια μεγάλα γεγονότα».

Αναλύοντας το πρόγραμμα η υπεύθυνη των αθλητικών Ολυμπιακών ζητημάτων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Ρόη Αντωνοπούλου, σχολίασε πως η επιλογή της Ολυμπίας για τη συμμετοχή στους αγώνες δεν είναι τυχαία, καθώς αποτελεί πόλο έλξης για τον τουρισμό παγκοσμίως. «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συμμετέχουμε σε μία τέτοια δράση καθώς είναι σημαντικό για τους νέους να έχουν επαφή με παιδιά άλλων πολιτισμών με άλλη κουλτούρα, άλλα ήθη και έθιμα και η όσμωση αυτή να αποτελέσει την βάση για να διευρυνθούν οι ορίζοντες αυτών των νέων ανθρώπων. Ευχαριστούμε πολύ τον δήμο της Ανκόνα που μας στηρίζει όλες αυτές τις μέρες αλλά και την Minoan την εταιρεία που έχουμε επιλέξει για το ταξίδι μας αυτό».

Αναχωρεί τη Δευτέρα η Ηλειακή αποστολή με 70 άτομα

Η αποστολή θα αναχωρήσει στις 14 Ιουνίου το απόγευμα με 70 άτομα εκ των οποίων 47 αθλητές ομάδων ποδοσφαίρου, ράγκμπι, μπάσκετ και βόλεϊ, με τους συνοδούς, τους προπονητές και κάποιους γονείς. Από το δήμο θα ταξιδέψουν ο δήμαρχος κ. Κοτζιάς, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς κ. Παναγιωτόπουλος, η κα Αντωνοπούλου και ο κ. Μουζής από τη μείζονα μειοψηφία. Η τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει στις 15 Ιουνίου το απόγευμα, 16 και 17 θα διεξαχθούν οι αγώνες και το απόγευμα της 17ης Ιουνίου θα γίνει η τελετή λήξης και οι απονομές των βραβείων. Την επόμενη ημέρα θα επιστρέψει η αποστολή.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Αρχ. Ολυμπίας και προπονητής της Μικτής Ηλείας στο ποδόσφαιρο, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, αναφέρθηκε στην συμμετοχή της ΕΠΣ Ηλείας. «Δυστυχώς ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δεν έχει ομάδες υποδομής ποδοσφαίρου και αναγκαστήκαμε ως δήμος να επιλέξουμε την ομάδα νέων της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Ηλείας. Η ομάδα αποτελείται από 18 άτομα εκ των οποίων τα 3 είναι δημότες αρχαίας Ολυμπίας”.

Τέλος ο πρόεδρος του Ολυμπιονίκη, Μιχάλης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στη διπλή συμμετοχή του συλλόγου με τις ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ στους αγώνες της Ανκόνα στις κατηγορίες αγοριών και κοριτσίων. «Είναι μία πολύ μεγάλη διαφήμιση και προσπαθούμε και εμείς να διαφημίσουμε και την Ολυμπία και την ομάδα μας για να έχουμε συνεργασία στο μέλλον σε άλλες επίπεδα στο αθλητικό κομμάτι που μας αφορούν» ανέφερε ενώ σημείωσε πως μέρος των εξόδων της αποστολής της ομάδας θα καλυφθούν από το σύλλογο. Στο ράγκμπι η Αρχαία Ολυμπία θα εκπροσωπηθεί από ομάδα που συμμετείχε σε τουρνουά που έλαβε χώρα πριν από την τελετή αφής στην περιοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος