FOLLOW US: facebook twitter

Οι δρόμοι του κρασιού στην Ηλεία!

Ημερομηνία: 29-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

merkouri -anoixtes-portes

Κτήμα Μερκούρη, Κτήμα Μπριντζίκη και Κτήμα Σταυρόπουλου συμμετέχουν στις «Ανοιχτές πόρτες» το Σαββατοκύριακο

Ξεναγήσεις στα οινοποιεία, γευστικές δοκιμές και εκδηλώσεις

Τις πόρτες τους στους φίλους του κρασιού, ανοίγουν το  Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, τρία μεγάλα Οινοποιεία της Ηλείας για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις. Με τον τρόπο αυτό συμμετέχουν από την πλευρά τους  μεγάλη ανοιξιάτικη εορταστική εκδήλωση των οινοποιείων της χώρας «Ανοιχτές Πόρτες» των «Δρόμων του Κρασιού» η οποία έχει καθιερωθεί στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει σε αυτή να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.  Έτσι, από την Ηλεία, συμμετέχουν τρία Οινοποιεία, το Κτήμα Μπριντζίκη στο Λαντζόι,, το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι και το Κτήμα Σταυρόπουλου στο Παλαιοχώρι της Γαστούνης.

Οι φίλοι του κρασιού στην Ηλεία, μπορούν λοιπόν να προγραμματίσουν από τώρα το Σαββατοκύριακό τους και να επισκεφθούν, γιατί όχι και τα τρία μεγάλα Οινοποιεία της περιοχής μας  για να μυηθούν στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού και να γνωρίσουν την διαδικασία της οινοπαραγωγής, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα τα εξαιρετικά Επώνυμα κρασιά τους από τις τοπικές ποικιλίες των αμπελώνων τους. Μάλιστα, καθένα από αυτά, έχει προετοιμάσει και ανάλογες εκδηλώσεις για την υποδοχή των φίλων του κρασιού στα οινοποιεία και τα Κτήματά τους και μας πληροφορούν και με σχετικές αφίσες και ανακοινώσεις για το τι θα περιλαμβάνουν οι δικές τους «Ανοιχτές Πόρτες» για να ενημερώσουν τον κόσμο. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

brintziki-new-york

Κτήμα Μπριντζίκη

Σάββατο και Κυριακή ανοιχτά από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, ξενάγηση στο Κτήμα και δοκιμές των επώνυμων κρασιών τους. Προ ημερών στην Ν. Υόρκη παρουσίασαν και το νέο τους κρασί «Δια πυρός» που προέρχεται αποκλειστικά από την ποικιλία «Αυγουστιάτης», τα σταφύλια της οποίας επιβίωσαν μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα της φωτιάς και έδωσαν όπως αιώνες τώρα τον πολύτιμο χυμό τους. Το σπάνιο αυτό κρασί θα διατεθεί σε 2.300 αριθμημένες και σφραγισμένες με βουλοκέρι φιάλες.
coconut-brintziki

Το Κτήμα Μπριντζίκη στο νέο υπαίθριο θεατράκι του, την Κυριακή στις 8 το βράδυ, έχει προγραμματίσει και μια εξαιρετική μουσική βραδιά με το συγκρότημα  “The Coconut Trio”:
Αννίτα Μαυρίκη – φωνή
Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος – κιθάρα
Στέφανος Κωνσταντόπουλος – πλήκτρα, φωνή.
Η είσοδος θα είναι δωρεάν και η βραδιά προβλέπεται υπέροχη συνδυάζοντας την μουσική μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο.

merkouri-bros

Κτήμα Μερκούρη

Το Κτήμα Μερκούρη συμμετέχει και φέτος στις Ανοιχτές Πόρτες, τη μεγάλη γιορτή των οινοποιείων, αυτό το Σάββατο και την Κυριακή 28-29 Μαΐου από τις 11.00 έως τις 19:00 με σύντομες ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις, στους χώρους παραγωγής, στις κάβες και το μικρό λαογραφικό μουσείο που διαθέτει, γευστικές δοκιμές των μοναδικών κρασιών Μερκούρη και ειδικές τιμές. Το Κτήμα Μερκούρη ειδικά αυτήν την εποχή είναι απλά… μαγικό!

stauropoylos-menelaos

Κτήμα Σταυρόπουλου

Το Κτήμα Σταυρόπουλου ανοίγει και αυτό τις πόρτες του Οινοποιείου του στο Παλαιοχώρι και περιμένει όλους τους φίλους του κρασιού για να τους ξεναγήσει στους χώρους του Οινοποείου του το Σαββατοκύριακο, από  τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και μας προσκαλεί να δοκιμάσουμε τις εκπληκτικές ετικέτες του.  Πρόσφατα  εκτός από το βραβευμένο «Ασύρτικο Λίνον» και τα υπόλοιπα κρασιά του, το  Κτήμα Σταυρόπουλου παρουσίασε  και την νέα του ετικέτα ”Όγδοος” ποικιλίας Αυγουστιάτη που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ευκαιρία να γευθείτε την γκάμα των κρασιών του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος