FOLLOW US: facebook twitter

Κύκλος αγάπης για τα άτομα με αναπηρία: Δρώμενο από το ΕΕΕΕΚ Πύργου στην κεντρική πλατεία για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Ημερομηνία: 04-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
-Κατέθεσαν πρόταση-μελέτη στο Δήμαρχο για ένταξη οργάνων παιδικής χαράς για παιδιά με αναπηρίες

Όλοι μαζί, πιασμένοι χέρι- χέρι, ενώθηκαν χθες τον πρωί, δημιουργώντας τον κύκλο της αγάπης, παιδιά με αναπηρίες και μη, γονείς και περαστικοί, στο ξεχωριστό δρώμενο που πραγματοποίησαν για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Πύργου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Συνοδεία μουσικής, όλοι μαζί τραγούδησαν και φώναξαν για να ακουστεί παντού, το μήνυμα «όλοι μαζί, όλοι ίσοι».

Νωρίτερα, είχαν επισκεφθεί το Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, στον οποίο και παρέδωσαν έτοιμη μελέτη για την ένταξη οργάνων παιδικής χαράς για ΑΜΕΑ, με όλες τις τεχνικές προδιαγραφές και έτοιμο τιμοκατάλογο για τα παιχνίδια που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στις παιδικές χαρές και τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από παιδιά με αναπηρίες. Ο κ. Αντωνακόπουλος τους ενημέρωσε πως ήδη σχεδιάζονται τρείς νέες παιδικές χαρές και πως έχουν συμπεριλάβει αντίστοιχες υποδομές για παιδιά με αναπηρία, τονίζοντας ωστόσο πως η πρόταση που του κατέθεσαν είναι πολύ βοηθητική. Μάλιστα, υπενθύμισε πως έχει στα χέρια του και πρόταση που του παρέδωσε η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Ηλις» κ. Αγαθή Ρηγοπούλου για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Ημερήσιας Φροντίδας ΚΔΙΦ και ήδη αναζητάτε χώρος για τη στέγαση του.

Μέρα γιορτής

Η υποδιευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου Παναγιώτα Τάγαρη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με αναπηρία επισήμανε ότι είναι μια μέρα γιορτής κατά την οποία διεκδικούν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για τα παιδιά και για όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Ηλις» Αγαθή Ρηγοπούλου πρόσθεσε ότι ως μητέρα παιδιού με αναπηρία δε χρειάζεται αυτή τη μέρα για να γιορτάσει αλλά γιορτάζει κάθε μέρα. «Τα παιδιά μας, είναι παιδιά που προσφέρουν αγάπη και μόνο αγάπη. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε ευκαιρίες και ίση μεταχείριση με τους άλλους ανθρώπους…».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Παναγιώτης Μπόμπας, μιλώντας για την όμορφη εκδήλωση του σχολείου τόνισε πως στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία, να δεχτεί αυτά τα παιδιά και η πολιτεία να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία και σεβασμό απέναντι τους.

«Σεβασμός και προστασία»

«Τους ανθρώπους με αναπηρία δε πρέπει να τους θυμόμαστε μόνο τη συγκεκριμένη μέρα, πρέπει να είμαστε δίπλα τους, να τους σεβόμαστε, να τους προστατεύουμε και να τους δίνουμε την δυνατότητα να είναι μέσα στην κοινωνία» τόνισε ο Γ.Γ. του Σωματείου Παραπληκτικών και άμισθος σύμβουλος Δημάρχου, Γιώργος Παπανικολόπουλος και πρόσθεσε πως δε θα πρέπει να τους κλείνουμε τις ράμπες και τα παρκινγκ αμεα, να φτιάχνουμε προσβάσεις στα καταστήματα για να μπορούν να κυκλοφορούν και να αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα τους. «Θα ήθελα να περάσω ένα μήνυμα ότι κανένας δε ξέρει τι του ξημερώνει. Είμαστε όλοι εν δυνάμει ΑΜΕΑ και για αυτό πρέπει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας, είναι δεν είναι άτομο με αναπηρία. Πρέπει να σεβόμαστε, και θα μπορέσουν να αλλάξουν κάποια πράγματα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος