FOLLOW US: facebook twitter

Δριμύ κατηγορώ των Παθολόγων κατά Χριστόπουλου: «Πόλεμος» στο ΓΝ Ηλείας μετά την πρωτοφανή κίνηση του Διοικητή να μηνύσει τους Παθολόγους για “δήθεν” αναρρωτικές

Ημερομηνία: 04-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία
-Όργιο αυταρχισμού καταγγέλλουν οι γιατροί που στηρίζουν εν μέσω πανδημίας τη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου

Με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση θα απαντήσουν οι γιατροί της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, στην… μήνυση που κατέθεσε εις βάρος τους, ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας, κατηγορώντας τους, ότι λαμβάνουν αναρρωτικές άδειες χωρίς να είναι ασθενείς, με σκοπό να προκαλέσουν πρόβλημα στη λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας.

Η απίστευτη και πρωτοφανής αυτή κίνηση του Διοικητή, πέρα από το “σοκ” που έχει προκαλέσει στο προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας, φαίνεται πως είναι και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τους γιατρούς της Παθολογικής κλινικής, που όλα αυτά τα χρόνια, σε δύσκολους καιρούς, έχουν κρατήσει “όρθιο” και “ζωντανό” το Νοσοκομείο, πόσο μάλλον τώρα  όπου λόγω και του κορονοϊού έχουν επωμιστεί όλο το βάρος.

Δυο εκ των τεσσάρων Παθολόγων του Νοσοκομείου, μιλούν αποκλειστικά στην “Πρωινή” και καταγγέλλουν το Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας για κατάχρηση εξουσίας, για εξαναγκασμό τους σε υπερεφημέρευση και υπερεργασία και δηλώνουν πως θα προβούν σε όποιο νόμιμο μέσο έχουν για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους ασθενείς.

Η Παθολόγος Μαρία Καλαπόδη, Επιμελήτρια Α’, που είναι διορισμένη στο Νοσοκομείο Πύργου ως μόνιμη ιατρός από τον Απρίλη του 2007 και όπως η ίδια λέει, έχει ζήσει απίστευτες στιγμές δυσκολίας στον εργασιακό της χώρο επι 14 συναπτά έτη, μιλά για πρώτη φορά δημοσίως, για όλα όσα βιώνει τον τελευταίο χρόνο. “…. Δεν έχω πάρει ποτέ αναρρωτική άδεια για να αποφύγω την υπερκόπωση, παρότι στο παρελθόν έχω υπάρξει μόνη μου εντελώς να κρατάω την Παθολογική κλινική, μόνη μου με ακόμα έναν γιατρό τον κ. Μπίκα για κάποιο διάστημα και αντίστοιχα σε έτερο διάστημα μόνη μου με την κ. Νικολοπούλου. Έχω φτάσει σε σημείο, για να μην κλείσει η Παθολογική κλινική, να εφημερεύω και κάθε δεύτερη μέρα για σειρά ημερών (δυο εβδομάδες με τον κ. Μπίκα τότε) μέχρι να βρεθεί λύση από τη Διοίκηση. Πρώτη φορά, στα 14 έτη υπηρεσίας εργάζομαι υπό συνθήκες τέτοιας πίεσης και τρομοκρατίας με ένα Διοικητή, ο οποίος ασκεί κατάχρησή εξουσίας εξαναγκάζοντας μας, σε χρόνια υπερκόπωση και σωματική εξάντληση θέτοντας έτσι σε κίνδυνο και τις ζωές των ασθενών, αδιαφορώντας για τις λειτουργικές ανάγκες της Παθολογικής κλινικής. Δηλαδή δε φροντίζει για βασικό εξοπλισμό που λείπει, ενώ και προ κορονοϊού δεν φρόντιζε να εξασφαλίσει τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό γιατρών για τα εξωτερικά ιατρεία και για τις εφημερίες. Αδιαφορεί λοιπόν, και βρίσκει ως μοναδική λύση τον εξαναγκασμό των  υπάρχοντών ιατρών σε υπερεφημερευση και υπερεργασία προκειμένου να κάνει το καθήκον του βρίσκοντας λύσεις από την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο”.

Συνεχίζοντας, η κ. Καλαπόδη, επισημαίνει ότι την περασμένη Δευτέρα που είχε εφημερία, εφημέρευσε άρρωστη και με πυρετό. Μάλιστα, έσπευσε η Διευθύντρια του Μικροβιολογικού για να της κάνει τεστ για κορονοϊό ώστε να μπορεί να πλησιάζει τους ασθενείς. “Παρότι άρρωστη, παρέμεινα και ολοκλήρωσα την εφημερία μου. Μετά έλαβα αναρρωτική άδεια για τις επόμενες μέρες που δεν είχα εφημερία γιατί αδυνατούσα να εργαστώ ωστόσο μου έστειλαν εντέλλεσθε να καλύψω εφημερία μέσα στην εβδομάδα…” είπε και κατάληξε πως “Ποτέ ο διοικητής δεν κινήθηκε νομικά έναντι συναδέλφων άλλων ειδικοτήτων που έχουν κάνει την αναρρωτική επάγγελμα αλλά το εφαρμόζει στους μοναδικούς γιατρούς στους οποίους στηρίζεται η λειτουργία όλου του Νοσοκομείου. Μετά από αυτά, θα χρησιμοποιήσουμε όποιο νόμιμο  μέσο έχουμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο”.

Με τη σειρά της, η κ. Θεοδώρα Νικολόπουλου, Παθολόγος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, δήλωσε: “Η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας και συγκεκριμένα ο κ. Χριστόπουλος, αντί να συκοφαντεί τους γιατρούς της παθολογικής κλινικής που χρόνια τώρα και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο δίνουν και την ψυχή τους, για την εύρυθμη λειτουργία της κλινικής κάτω από αντίξοες και επισφαλής συνθήκες εφημέρευσης θα έπρεπε να λογοδοτήσει δημόσια για τη δική του διοικητική ανεπάρκεια να ενισχύσει το ιατρικό προσωπικό του ΓΝ Ηλείας του οποίου προΐσταται. Αλήθεια ας μας απαντήσει ο κ. Χριστόπουλος πόσοι γιατροί αποχωρήσαν νοσοκομείο από τη Νοσηλευτική μονάδα Πύργου κατά τη δική του θητεία; Πόσοι αναμένεται να φύγουν προσεχώς; Λίγη ντροπή δε βλάπτει”.

Σημειώνεται, ότι σήμερα έχει κληθεί να καταθέσει  στον ανακριτή ο Διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου προκειμένου να εξεταστεί ως μάρτυρας στην παραπάνω ποινική υπόθεση του Χρήστου Χριστόπουλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος