FOLLOW US: facebook twitter

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας: Δράση για την προβολή του μνημειακού πλούτου της Ολυμπίας και της Ηλείας

Ημερομηνία: 18-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Στο πλαίσιο του προγράμματος World Heritage Journeys of Europe της UNESCΟ και του National Geographic, διοργανώθηκε αποστολή ομάδας στελεχών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού, η οποία φιλοξενήθηκε στην Ολυμπία από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την ΕΦΑ Ηλείας. Ο σκοπός της αποστολής ήταν να γνωρίσουν το Ιερό της Ολυμπίας και την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να συνεισφέρουν στην προβολή της και στην περαιτέρω ανάδειξή της σε διεθνή προορισμό ποιοτικού τουρισμού.

Στο World Heritage Journeys of Europe το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετέχει με δύο αρχαιολογικούς χώρους που είναι εγγεγραμμένοι στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco: τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας και το Ιερό της Ασκληπιού στην Επίδαυρο.

drasi2

Εκτός από τον Αρχαιολογικό Χώρο και τα Μουσεία της Ολυμπίας (Αρχαιολογικό Μουσείο και Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαιότητα), και το Κάστρο Χλεμούτσι, που παρουσιάστηκαν στους προσκεκλημένους από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Aρχαιοτήτων Ηλείας, στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκαν οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής της Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος