FOLLOW US: facebook twitter

Δράσεις του περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πύργου

Ημερομηνία: 15-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Κοινωνία, Νέα

Αυτό το Σαββατοκύριακο δοκιμάστηκαν οι δυνάμεις και οι αντοχές των εθελοντών του  περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πύργουαλλά και για μία ακόμα φορά απέδειξαν τις δυνατότητές τους . Ιδιαίτερα οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Τμήματος .

Το Σάββατο 11 Ιουνίου οι εθελοντές του Τμήματος παρείχαν υγειονομική κάλυψη στους αγώνες στίβου Βιλαέτια 2022 που έγιναν στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου , με την στήριξη του ΣΕΓΑΣ και με συμμετοχή πάνω από 400 αθλητών από όλη την Ελλάδα . Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στον Πυργιώτη οπλαρχηγό και ήρωα του 1821 Χαράλαμπο Βιλαέτη . Δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε αρκετά , ευτυχώς μη σοβαρά περιστατικά .

Παράλληλα το Τμήμα κληθηκε  να συνδράμει στην περίθαλψη 58 προσφύγων , που διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα καταμεσής του Ιονίου Πελάγους . Έως αργά το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής , οι εθελοντές ήταν μαζί τους , παρέχοντας πρώτες βοήθειες όπου χρειάστηκε, δίνοντάς τους κλινοσκεπάσματα  είδη υγιεινής , παιδικά γάλατα και μπισκότα στα παιδιά που ήταν μεταξύ τους. Εδώ θα πρέπει να κάνουμε μνεία και του Π.Τ. Αμαλιάδας που μας συνέδραμε υλικά (κουβέρτες).

Το απόγευμα της Κυριακής οι εθελοντές του Τμήματος  έδωσαν  το παρών μετά από αίτημα   στο  Διεθνές Meeting Street Pole Vault “ Fly Olympia”  (ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ )που είναι ενταγμένο στο καλεντάρι της World Athletics και ανήκει στη σειρά αγώνων World Athletics Continental Tour – Challenger, όπου συμμετείχαν  διακεκριμένοι Έλληνες και Ξένοι Πρωταθλητές του συγκεκριμένου αυτού εντυπωσιακού αγωνίσματος.

Τόπος διεξαγωγής ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και διοργανωτής αθλητικός σύλλογος, «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΓΟΥ»

Οι προαναφερθείσες δράσεις πραγματοποιήθηκαν ενώ παράλληλα οι εθελοντές παρέμεναν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τυχών ακραία καιρικά φαινόμενα για τα οποία είχε εκδοθεί προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία .

Τέλος θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό και την Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. και σου Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών για την πολύτιμη  ηθική  και υλική στήριξη, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος