
Ενημερωτική δράση στο Επιτάλιο την Τετάρτη
Η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για την υγεία των πολιτών και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία, ανακοινώνει την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Στόχος των δράσεων είναι:
- Η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τον ιό και τους τρόπους μετάδοσής του.
- Η παροχή οδηγιών πρόληψης και προστασίας της υγείας.
- Η ευαισθητοποίηση της κοινότητας για την έγκαιρη αναγνώριση συμπτωμάτων και την αναζήτηση ιατρικής βοήθειας.
Οι ενημερωτικές παρεμβάσεις θα περιλαμβάνουν διανομή έντυπου υλικού, παρουσιάσεις σε δημόσιους χώρους και συνεργασία με τοπικούς φορείς, ώστε να διασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή και πληροφόρηση.
Στο Επιτάλιο – στο οποίο έχουν καταγραφεί τα δύο πρώτα κρούσματα του ιού του, η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκιο της Γ.Ν.Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2025 στις 19:15 στο αρχοντικό Μαστροβασιλόπουλου.