FOLLOW US: facebook twitter

Δρ. Αυγερινοπούλου στο Agribusiness Forum Peloponnese: Στην Ηλεία στοχεύουμε να κάνουμε το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα για τα αυτοανακυκλούμενα αγροτικά πλαστικά

Ημερομηνία: 03-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στα υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα του Ν. Ηλείας και στην ανάγκη προσαρμογή της αγροτικής παραγωγής στους περιβαλλοντικούς και κλιματικούς στόχους αναφέρθηκε από το βήμα του Διεθνούς Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας του «AgriBusiness Forum Peloponnese 2022», η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία ευχαρίστησε θερμά  τον κ. Μπαλακάκη και την οργανωτική ομάδα του Agribusiness Forum που ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή τόσο θερμά στη πρόσκλησή της να οργανωθεί το Forum για πρώτη φορά στην Ηλεία.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου μίλησε στο πάνελ με θέμα: «Ενέργεια, αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, διαχείριση κινδύνων» για την αγροτική παραγωγή του Νομού και την κλιματική προσαρμογή, εστιάζοντας στις νέες τεχνολογίες και το συνδυασμό των νέων και παραδοσιακών πρακτικών αγροτικής παραγωγής που μπορούν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής. Στην ομιλία της, η Δρ. Αυγερινοπούλου εξέφρασε την ανάγκη διατήρησης και αύξησης της αγροτικής παραγωγής στο Νομό και επισήμανε ότι η τυποποίηση των προϊόντων ως βιώσιμων, οικολογικών ή βιοδυναμικών θα αποτελέσει πηγή πρόσθετου εισοδήματος. Σημείωσε δε ότι η εξασφάλιση της διατροφικής ασφάλειας και η στήριξη της αγροτικής παραγωγής διεθνώς είναι τόσο κεντρικής σημασίας, που ο ΟΗΕ έχει κατατάξει αυτούς τους στόχους στο Ν. 2 ανάμεσα στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιωσιμότητας, μετά ακριβώς από τον Ν.1 στόχο που είναι η εξάλειψη της φτώχιας. Σκιαγράφησε, ακόμη, την ευρωπαϊκή πολιτική και τα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης των αγροτικών οικονομιών και κοινοτήτων και τόνισε ότι η χρηματοδότηση του πρωτογενούς τομέα είναι κεντρικός άξονας του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ήδη υλοποιούνται τα πρώτα 5 έργα, συνολικής δαπάνης 510 εκατ. ευρώ. Τέλος, η κα Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στις δράσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και ενημέρωσε ότι «στην Ηλεία στοχεύουμε να κάνουμε το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα για τα αυτοανακυκλούμενα αγροτικά πλαστικά».

Το AgriBusiness Peloponnese 2022 διεξήχθη στο Aldemar Olympia Village με θέμα «Αγροδιατροφικά συστήματα Πελοποννήσου 4.0», όπου συζητήθηκαν θέματα ανθεκτικότητας των αγροδιατροφικών συστημάτων, επισιτιστικής επάρκειας, εκσυγχρονισμού και ψηφιακού μετασχηματισμού της αγροδιατροφικής αλυσίδας και μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων. Στο πάνελ για την «Ενέργεια, τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα και τη διαχείριση κινδύνων» συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ, Δρ. Κ. Μπαγινέτας, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Δυτικής Ελλάδος και Αντιπεριφερειάρχης, κ. Θ. Βασιλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της LKN Analysis, κ. Δ. Λιανός και ο Αντιπρόεδρος των Ελληνικών Ασφαλίσεων, κ. Ν. Δούκας, ενώ συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών, Δρ. Π. Δημόπουλος.

#Agribusinessforum #davgerinopoulou


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος