FOLLOW US: facebook twitter

«ΔΟΞΑ» με 37,5% στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου – Ικανοποίηση από τον Γ. Αργυρόπουλο, για τη ρεαλιστική έκπτωση

Ημερομηνία: 29-07-2020 | Συντάκτης:

Η «ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ» με έκπτωση 37, 53% είναι προσωρινή μειοδότρια εταιρεία στο έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Πύργου, όπως προέκυψε από την αποσφράγιση των ηλεκτρονικών προσφορών. Δεύτερη καλύτερη προσφορά ήταν από την εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» με 31,2% και τρίτη η ΔΟΜΗΛ με 29,7%. Πλέον το έργο περνάει στο στάδιο του ελέγχου των δικαιολογητικών εγγράφων της προσωρινής μειοδότριας εταιρείας από την επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα ακολουθήσει ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης. Όλη αυτή η διαδικασία υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει ως το τέλος του έτους και εκφράζεται αισιοδοξία ότι με το νέος έτος θα ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες θα κρατήσουν περίπου δύο χρόνια.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, αλλά και για το ρεαλιστικό ποσοστό της έκπτωσης και τον προσωρινο μειοδότη.

«Αισθανόμαστε ικανοποίηση για την πορεία του διαγωνισμού ως τώρα και πιστεύουμε ότι και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα προχωρήσουν σχετικά γρήγορα από δω και πέρα. Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι η έκπτωση στις προσφορές κινήθηκε σε λογικό πλαίσιο, που δεν θέτει εν αμφιβόλω την υλοποίηση του έργου. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι προσωρινή μειοδότρια είναι μια εταιρεία από την Ηλεία, η οποία διαθέτει πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στην υλοποίηση έργων, κάτι που αποτελεί εγγύηση τόσο για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος και την έγκαιρη υλοποίηση της ανάπλασης, όσο και για την ποιότητα του έργου», δήλωσε ο κ. Αργυρόπουλος και επανέλαβε την άποψή του ότι πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, που θα συμβάλει στη θωράκιση του λόφου του Επαρχείου, στην αναβάθμισή του και στην αύξηση του πρασίνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος