FOLLOW US: facebook twitter

DOTSOFT AE: H εταιρεία που αναλαμβάνει τον πραγματικό ψηφιακό μετασχηματισμό ενός δήμου λειτουργώντας παράλληλα τις εφαρμογές μιας έξυπνης πόλης

Ημερομηνία: 26-01-2022 | Συντάκτης:

Η εταιρεία ξεκίνησε την ανάπτυξη πλατφόρμας διαχείρισης και αξιοποίησης δεδομένων έξυπνης πόλης το 2015 και σήμερα πάνω από είκοσι (20) ελληνικές πόλεις την αξιοποιούν καθημερινά. Με έδρα την Θεσσαλονίκη και γραφεία στα Ιωάννινα, στα Τρίκαλα και στο Ηράκλειο απασχολεί πάνω από 50 εξειδικευμένους μηχανικούς Η/Υ, αναλυτές και ειδικούς στην επεξεργασία δεδομένων που παράγονται από εφαρμογές έξυπνης πόλης. Η πλατφόρμα SmartisCity (www.smartiscity.gr) έχει εγκατασταθεί έως σήμερα σε Δήμους όπως η Καλαμαριά, η Πάτρα (https://patra.smartiscity.gr/), η Πρέβεζα, η Αλεξανδρούπολη (https://alexandroupoli.smartiscity.gr/), η Ρόδος, η Δράμα (https://drama.smartiscity.gr/) και σε μικρότερους Δήμους όπως η Ζίτσα, το Πωγώνι και οι Φιλιάτες ικανοποιώντας τις πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις των ελληνικών Δήμων. Το επόμενο διάστημα τουλάχιστον άλλοι πέντε (5) περιφερειακοί Δήμοι θα έχουν επιλέξει την λύση της εταιρείας DOTSOFT AE όπως οι Δήμοι Ζαγορίου, Αιγάλεω και Ν. Σκουφά. Παράλληλα έχει ξεκινήσει τα βήματα της και εκτός Ελλάδας, συμμετέχοντας στους πρώτους διεθνείς διαγωνισμούς για ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης μιας έξυπνης πόλης στην Μολδαβία και στην Μάλτα.

Η συζήτηση για την εγκατάσταση συστημάτων και εφαρμογών έξυπνων πόλεων έχει ενισχυθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα μετά και τις ανακοινώσεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, ανακοινώνοντας το ποσό των 320.000.000 € για τους 332 ΟΤΑ της χώρας. Το ένα σκέλος αφορά στο πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις» από το Ταμείο Ανάκαμψης με 90 εκ. € για 17 μεγάλους Δήμους μαζί με τον Δήμο Τρικκαίων, ενώ το δεύτερο, αφορά τους υπόλοιπους Δήμους με 230 εκ. €.

Η εταιρεία διαθέτει εμπειρία σε έργα έξυπνων εφαρμογών σε τομείς όπως η κινητικότητα, η διαχείριση απορριμμάτων, η διαχείριση ενέργειας αλλά και το περιβάλλον καλύπτοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες των σύγχρονων Δήμων με λύση βασισμένη σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλων δεδομένων (big data).


Η DOTSOFT AE έχοντας σήμερα πάνω από είκοσι (20) παραγωγικά έργα με την πλατφόρμα έξυπνης πόλης SmartisCity γρήγορα αντιλήφθηκε ότι το μεγάλο στοίχημα αυτών των έργων δεν είναι απλά η εγκατάσταση μιας τέτοιας λύσης έξυπνης πόλης, αλλά η καθημερινή λειτουργία των συστημάτων και η αξιοποίηση των δεδομένων που παράγονται και βοηθούν στην λήψη αποφάσεων κάνοντας πιο αποδοτικούς τους σύγχρονους Δήμους. Η επένδυση σε λύσεις έξυπνων πόλεων πρέπει να αποδίδει αξία στους Δήμους, στους δημότες και στις δημοτικές αρχές.

Με σύνθημα της την φράση: «Τα έξυπνα συστήματα μιας πόλης παράγουν αξία μόνο όταν τα λειτουργούμε σωστά» και σε πλήρη συνεργασία με την e-trikala AE και τον Δήμο Τρικκαίων η εταιρεία DOTSOFT AE εγκαινίασε το πρώτο κέντρο λειτουργίας έξυπνης πόλης στην Ελλάδα αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της αλλά και την εμπειρία των στελεχών της αναπτυξιακής δημοτικής επιχείρησης στον σχεδιασμό ενός ευέλικτου και παραγωγικού κέντρου λειτουργίας. Με εμπειρία από έργα έξυπνων πόλεων σε δύσκολα επιχειρησιακά περιβάλλοντα, τα εξειδικευμένα στελέχη σήμερα λειτουργούν καθημερινά το κέντρο ελέγχου έξυπνης πόλης και ονομάζονται Datagers (είναι οι Managers των data), είναι οι ειδικοί data experts που κάνουν τις έξυπνες πόλεις να λειτουργούν. Είναι οι data managers. Οι Datagers (www.datagers.city) είναι οι πρώτοι στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια που προσφέρουν υπηρεσίες data management ειδικά για έξυπνες πόλεις.

To Κέντρο Λειτουργίας Έξυπνης Πόλης αποτελεί τον εγκέφαλο μιας σύγχρονης και ψηφιακής πόλης, ενσωματώνοντας και διασυνδέοντας πληροφορίες και διαδικασίες από διαφορετικά συστήματα. Είναι μία πρωτοποριακή υπηρεσία της εταιρείας DOTSOFT AE η οποία διασφαλίζει την πλήρη αξιοποίηση των συστημάτων και των έξυπνων εφαρμογών αποδεσμεύοντας τους Δήμους από την οργάνωση μίας τέτοιας δομής.  Από τον Οκτώβριο του 2021 η εταιρεία DOTSOFT AE λειτουργεί μαζί με την ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων – e-trikala AE το πρώτο επιχειρησιακό κέντρο λειτουργίας έξυπνης πόλης.


Ποιοι είναι και τι υπηρεσίες προσφέρουν οι Datagers και το κέντρο λειτουργίας έξυπνης πόλης της DOTSOFT:

  • Υποστήριξη, λειτουργία και διαχείριση κάθε πλατφόρμας έξυπνης πόλεις ανεξάρτητα από πάροχο
  • Διαχείριση, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων, με σύνταξη αναφορών για κάθε έξυπνη πόλη ώστε να υπάρχει όσο πιο σωστή λήψη αποφάσεων
  • Χρήση συστημάτων επιχειρησιακής ευφυίας (ΒΙ) και αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης για την οπτικοποίηση και ανάλυση των δεδομένων της έξυπνης πόλης
  • Δυνατότητα να λειτουργήσουν απομακρυσμένα τα συστήματα της έξυπνης πόλης με το μοντέλο Smart City Operation Center as a Service
  • Διαχείριση όλων των δεδομένων της έξυπνης πόλης από το επιχειρησιακό κέντρο GiSeMi στα Τρίκαλα, την πόλη της καινοτομίας και της τεχνολογίας

Οι έξυπνες και βιώσιμες πόλεις είναι το μέλλον. Η ομάδα της DOTSOFT ξέρει πώς να κάνει τις έξυπνες πόλεις να λειτουργούν.

Το πρώτο κέντρο λειτουργίας έξυπνων πόλεων επισκέφτηκαν ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, οι Υφυπουργοί Γιώργος Γεωργαντάς και Θοδωρής Λιβάνιος και ο Γενικός Γραμματέας Λεωνίδας Χριστόπουλος, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, στις 17.12.2021 και είδαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του με τους Datagers.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΓΓΕΛΙΑ