FOLLOW US: facebook twitter

Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 09-06-2022 | Συντάκτης:

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και το  Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, πραγματοποίησε δωρεάν προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο (ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) σε γυναίκες του Δήμου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, η μαία κα Νίκη Μυλωνά, εξέτασε 10 δημότισσες που είχαν δηλώσει συμμετοχή, ύστερα από προηγούμενη ανακοίνωση. Στο Κέντρο Υγείας βρέθηκε και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος δήλωσε:

«Γνωρίζουμε ότι η πρόληψη είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας, όμως οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις της ζωής πολλές φορές δεν μας επιτρέπουν να έχουμε ως πρώτη επιλογή τη φροντίδα της υγείας μας. Ο Δήμος μας, ο οποίος πάντα στηρίζει την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα, παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν γυναικολογικού ελέγχου με το γνωστό τεστ παπ, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των δημοτισσών μας στην πρόληψη της υγείας. Το μήνυμα αυτής της πρωτοβουλίας είναι ότι η υγεία μας πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα γιατί η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές».

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νίκος Αναστασόπουλος δήλωσε: «Στη σημερινή εποχή της υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ο στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι διττός, αφενός η έγκαιρη διάγνωση και αφετέρου η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γυναικών του Δήμου μας για την υιοθέτηση σωστών στάσεων και συμπεριφορών για την προαγωγή της υγείας τους. Για το λόγο αυτό καλούμε όλες τις γυναίκες από ηλικίες 21 ετών και άνω να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα και να δηλώσουν συμμετοχή για τη διενέργεια των επόμενων εξετάσεων (ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ)».

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας: 2624022549, εσωτ. 151

Ραντεβού, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας: 2624022549, εσωτ. 5

Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος