FOLLOW US: facebook twitter

Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος (τεστ Παπ) στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 13-07-2022 | Συντάκτης:

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και το  Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, πραγματοποίησε δωρεάν προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο (τεστ Παπανικολάου) σε γυναίκες του Δήμου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στο χώρο του  Κέντρου Υγείας  Αρχαίας Ολυμπίας,  η μαία κα Νίκη Μυλωνά, εξέτασε 9 δημότισσες που είχαν δηλώσει συμμετοχή, ύστερα από προηγούμενη ανακοίνωση.

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης δίνεται η δυνατότητα σε ασφαλισμένες και ανασφάλιστες γυναίκες του Δήμου μας να πραγματοποιήσουν δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο- ΠΑΠ test. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας που υλοποιεί ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς η πρώιμη διάγνωση επιτρέπει την εφαρμογή αποτελεσματικής θεραπείας.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νίκος Αναστασόπουλος, δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, τοπροσωπικό του  Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας και ιδιαίτερα την Επιστημονικά Υπεύθυνη κα Στασινοπούλου Αιμιλία για την άψογη συνεργασία και τη βοήθεια προκειμένου οι δημότισσές μας να έχουν πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό της πρόληψης. Επίσης,  ευχαριστούμε από καρδιάς το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας για τη συγκινητική πολυετή προσφορά και συγκεκριμένα τη μαία, καΝίκη Μυλωνά για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί, καθώς η υλοποίηση τέτοιων υποστηρικτικών δράσεων με στόχο την πρόσβαση όλων στο υπέρτατο αγαθό της υγείας κρίνονται αναγκαίες».

Καλούνται όλες οι γυναίκες, από ηλικίες 21 ετών και άνω, να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα και να δηλώσουν συμμετοχή για τη διενέργεια των επόμενων εξετάσεων (ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) στα παρακάτω τηλέφωνα: 

Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας: 2624022549, εσωτ. 151

Ραντεβού:  Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας: 2624022549, εσωτ. 5

Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».                                                                                                                  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος