FOLLOW US: facebook twitter

Δώρα Ρέβελου: Τα φρούτα του φθινοπώρου!

Ημερομηνία: 30-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Το φθινόπωρο ήρθε στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα  να καταναλώσουμε πληθώρα φρούτων της εποχής τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτική δράση. Ας αναλύσουμε παρακάτω την θρεπτική τους αξία.

Αποτέλεσμα εικόνας για осенние овощи и фрукты

-Το μήλο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά . Οι φυτικές ίνες του βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, στην πρόληψη κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου, συμβάλλουν στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και στη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης.

μπανάνα αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης C και καλίου. Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, συμβάλλει στην απορρόφηση σιδήρου .Το κάλιο έχει προστατευτική δράση στην εμφάνιση αρτηριακής πίεσης.

-Το αχλάδι είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών όπως οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β2και Β6), η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη Κ, καθώς επίσης και μετάλλων όπως ο χαλκός, το κάλιο, το μαγγάνιο και το μαγνήσιο.

-Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Καταναλώνοντας καθημερινά πορτοκάλια, προστατευόμαστε από τις χειμερινές ιώσεις. Η βιταμίνη C επιπλέον, συμβάλλει στην απορρόφηση σιδήρου και διατηρεί υγιή το δέρμα και τα ούλα μας.

-Το σταφύλι αποτελεί σημαντική πηγή καλίου, μαγγανίου, βιταμινών Α, Β , και C.Τα τελευταία συμβάλουν στην προστασία της καρδιάς.

-Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη C, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Βοηθάει ενάντια στην δυσκοιλιότητα, απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων, διασφαλίζει τη σωστή πέψη και συντελεί στη βελτίωση της όρασης.

-Το ρόδι είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών C, Α, Ε, καλίου και αντιοξειδωτικών

-Μανταρίνια: Βιταμίνες Α και C, φυτικές ίνες, νάτριο, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο.

 

Δώρα Ρέβελου

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Πύργος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος