FOLLOW US: facebook twitter

Δομή κλειστού τύπου για 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες στο πρώην «Αιγαίον»

Ημερομηνία: 02-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
Συνεδριάζει σήμερα το τοπικό συμβούλιο Επιταλίου παρουσία του Δημάρχου Πύργου
-«Φωτιές» άναψε η είδηση που ανακοινώθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Star

«Φωτιές» έχει ανάψει στο Επιτάλιο, η ανακοίνωση μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star, της δημιουργίας δομής κλειστού τύπου για τη φιλοξενία 1.500 και πλέον προσφύγων και μεταναστών στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστάσιου «Αιγαίον». Αν και μετά το δημοσίευμα της «Πρωινής» προ 20ημέρου, που ανέφερε ότι η δημιουργία hot-spot στο Επιτάλιο ήταν δρομολογημένη, ο Δήμαρχος Πύργου είχε καταφέρει με σειρά επιχειρημάτων προς τον Υπουργό Εσωτερικών να παγώσει τις διαδικασίες. Οι καθολικές όμως αντιδράσεις που προκαλούνται από τις τοπικές κοινωνίες πόλεων όλης της χώρας, στην δημιουργία δομών στις περιοχές τους, φαίνεται πως επανέφερε το αρχικό σχέδιο των αρχών για την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο Δήμο μας και μάλιστα χωρίς να υπάρξει επίσημη ενημέρωση των τοπικών αρχών από τα κυβερνητικά κλιμάκια.

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Επιταλίου παρουσία του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, στην οποία έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν τα Τ.Σ. Αλφειούσας, Αγριδίου και Ανεμοχωρίου καθώς και όλοι οι Σύλλογοι της Δ.Ε. Βώλακα. Η απόφαση που θα ληφθεί, θα μεταφερθεί από το Δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο που πιθανόν θα συνεδριάσει εκτάκτως μέσα στην εβδομάδα για το θέμα.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, με δηλώσεις του στην «Πρωινή» εξέφρασε την αντίθεση του στη λογική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών τονίζοντας πως η δημιουργία κλειστών δομών- γκέτο αποτελεί καθετοποιημένη εκμετάλλευση.

«Πρώτα απ’ όλα η συγκεκριμένη περιοχή είναι βούρκος, λίμνη, βρίσκεται δίπλα στο χωριό και από άποψη ανθρωπιστικών συνθηκών ο χώρος δεν είναι κατάλληλος. Εάν θέλουν να βοηθήσουν, γιατί δεν τους μοιράζουν λίγους – λίγους στις τοπικές κοινωνίες; Από δέκα οικογένειες στα χωριά, δέκα στον Πύργο και γενικά σε πόλεις και χωριά παντού. Να τους ταυτοποιήσουν, πρώτα τις οικογένειες προσφύγων και με τα χρήματα που τους δίνουν, να νοικιάσουν σπίτια; Δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργούν καθετοποιημένες δομές, βάζοντας τους εκατοντάδες μαζί σα σε στάβλο, γεγονός που τους αγριεύει και γίνονται θηρία; Δημιουργώντας σε συνθήκες άθλιες, γκέτο, κανείς δε κερδίζει τίποτα. Ας φροντίσουμε λοιπόν, ως τοπική κοινωνία να ζήσουν σαν άνθρωποι, και τους άλλους οι αρχές να τους αντιμετωπίσουν ταχύτατα γιατί αν μείνουν τόσο καιρό όπως στα νησιά που τους είπαν για 6 μήνες και έμειναν 3-4 χρόνια, είναι κοροϊδία… Στη χώρα κυκλοφορούν χωρίς χαρτιά 2 εκ. μετανάστες και κανείς δεν νοιάστηκε, τώρα τους έπιασε το ενδιαφέρον; Εκτιμώ λοιπόν, ότι δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, για λόγους κοινωνικών αντιδράσεων και γιατί θα αποδείξουμε ότι η περιοχή είναι ακατάλληλη για πολλούς λόγους να ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι. Θεωρώ, ότι οι τοπικές αντιδράσεις θα είναι τόσο ισχυρές που θα μετανοήσει όποιος επιχειρήσει να τις καταστείλει…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος