FOLLOW US: facebook twitter

ΔΟΕ: Ανέφικτη η επαναλειτουργία των Ολοήμερων χωρίς προσλήψεις αναπληρωτών

Ημερομηνία: 05-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την εκτίμηση ότι δεν είναι δυνατή η επαναλειτουργία των Ολοήμερων Σχολείων με το υπάρχον προσωπικό -παρότι τόσο η ΔΟΕ όσο και οι οικογένειες το επιθυμούν- έκανε ο πρόεδρος τη Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Θ. Κικινής, επειδή όπως είπε δεν επαρκεί το εκπαιδευτικό προσωπικό εξαιτίας της κατάτμησης των τμημάτων και των αδειών ειδικού σκοπού και ασθενείας. Σημειώνεται ότι η υπουργός Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως σε δηλώσεις της χθες  στο Mega και σε ερώτημα για τη λειτουργία των Ολοήμερων  απάντησε  ότι «δεν έχω την απάντηση αυτή τη στιγμή, πάντως είναι κάτι που εξετάζουμε».

Καθώς όμως το ποσοστό επιστροφής των μικρών μαθητών στα σχολεία κυμαίνεται από 65% έως και 100% ανάλογα την περιοχή και κατά μέσο όρο 80% όπως αποδέχθηκε η ΔΟΕ, και εξαιτίας των περιορισμών λόγω κορονοϊού τα τμήματα έχουν αυξηθεί, προκύπτει ζήτημα. Επιπρόσθετο πρόβλημα είναι η σίτιση των παιδιών, η οποία σήμερα γίνεται είτε στα θρανία -τα οποία μετά πρέπει να καθαριστούν ξανά- είτε στα προαύλια, με αποτέλεσμα να προκύπτει και πρόβλημα υγιεινής σε πολλά σχολεία καθώς δεν επαρκεί ούτε το προσωπικό καθαριότητας, που εργάζεται στην πλειονότητα του με εξευτελιστικές, όπως είπε, συμβάσεις έργου.

«Θέλουμε την επαναλειτουργία τους, αλλά δεν επαρκεί η παράταση συμβάσεων των αναπληρωτών. Αν η υπουργός Παιδείας θέλει πραγματικά να τα ανοίξει, πρέπει να προσληφθεί προσωπικό αμέσως», τόνισε. Όπως εξήγησε εξάλλου ο ειδικός γραμματέας της ΔΟΕ κ.Ζήσης Καπράνας, στα Νηπιαγωγεία λειτουργούν 4080 Τμήματα και στα Δημοτικά 8250, άρα οι εκπαιδευτικοί αυτών έχουν έρθει στην πρωινή ζώνη, κάτι που σημαίνει ότι για να επαναλειτουργήσουν τα Ολοήμερα θα χρειαστεί τουλάχιστον 10% περισσότερο εκπαιδευτικό προσωπικό, αφού και οι περισσότεροι συνάδελφοι της παράλληλης στήριξης έχουν μεταφερθεί στην ενίσχυση της πρωινής ζώνης.

Πηγή: alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος