FOLLOW US: facebook twitter

Δυτική Ελλάδα: Πρόσκληση ύψους 8 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των σχολικών υποδομών

Ημερομηνία: 04-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Νεκτάριος Φαρμάκης: «Ούτε ένα παιδί χωρίς το σχολείο που του αξίζει!»

Δράσεις που περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στην σχολική εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και αναφέρονται στην αναβάθμιση και υλοποίηση κτιριακών εγκαταστάσεων προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες στα σχολικά συγκροτήματα της Δυτικής Ελλάδας αλλά και στην συμπλήρωση του σχετικού εξοπλισμού, αφορά η Πρόσκληση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η Πρόσκληση εντάσσεται στο Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ανάπτυξη – εκσυγχρονισμός – συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η συγχρηματοδοτούμενη  δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 8.000.000 ευρώ.

Δικαιούχοι μπορούν να είναι οι Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας, το Υπουργείο Παιδείας και η Ανώνυμος Εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές», καθώς επίσης και φορείς που έχουν συνάψει προγραμματικές συμβάσεις με τους προαναφερόμενους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος