FOLLOW US: facebook twitter

Διπλός εορτασμός στη ΣΕΤΤΗΛ για τα Εισόδια της Θεοτόκου και την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Ημερομηνία: 22-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και τα Εισόδια της Θεοτόκου, γιορτάστηκαν  στο Στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο ομώνυμο παρεκκλήσι της μονάδος, το οποίο ανεγέρθηκε από τους οπλίτες της ΣΕΤΤΗΛ και εγκαινιάσθηκε την 21η Νοεμβρίου 1982, από τον Μητροπολίτη Ηλείας επί Διοικήσεως του Συνταγματάρχου (ΤΑ) κ. Συμεών Βλατάκη.

Τον Επίσκοπο Ωλένης κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό πλαισίωσαν ο Αιδεσιμολογιότατος π. Παναγιώτης Πλυταριάς Αντισυνταγματάρχης (ΣΙ), καθώς επίσης οι π. Νικόλαος Κατσηδήμας, π. Αυγερινός Τσουκαλάς π. Ρωμανός Καββαθάς και ο π. Μιχαήλ Πλαστουργός. Στον εορτασμό παρευρέθηκαν οι Διοικητές των Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής μας, για. την επικείμενη Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία ως γνωστόν εορτάζεται στις 21 Νοεμβρίου κάθε χρόνο.  Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού ακολούθησε μικρή δεξίωση στο κέντρο ψυχαγωγίας της μονάδος (ΚΨΜ), όπου εκτός από τον Ιερό Κλήρο, παρέστησαν ο Διοικητής Αντισυνταγματάρχης κ. Ιωάννης Μπλούνας, οι εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν  Ηλείας κ. Ζώης Υφαντής, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κ.  Νικολούτσος, ο Δασάρχης Πύργου κ. Π.  Λάττας, απόστρατοι αξιωματικοί και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Ανήμερα, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εν λόγω Ιερό παρεκκλήσιο, υπό του Αιδεσιμοτάτου π. Μιχαήλ Πλαστουργού. Στην συνέχεια στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, εψάλλη η καθιερωμένη Δοξολογία για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, παρουσία των τοπικών Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος