FOLLOW US: facebook twitter

Διπλή ζημιά για το ξενοδοχείο «Athina» στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 28-07-2022 | Συντάκτης:

Η πυρκαγιά κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις και ακυρώθηκαν αφίξεις και κρατήσεις

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Γρηγόρης Καλλιανιώτης, μιλάει στην Πρωινή για τις επιπτώσεις της φωτιάς

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Μέσα σε λίγα λεπτά κατέρρευσαν οι προσδοκίες του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Αthina» στην Κρέστενα, Γρηγόρη Καλλιανιώτη, για τη φετινή τουριστική περίοδο, αφού η κυριακάτικη πυρκαγιά αφενός προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και ταυτόχρονα οδήγησε σε «κύμα» φυγής επισκεπτών και ακύρωσης προγραμματισμένων κρατήσεων.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην «Πρωινή», μία μέρα μετά την τρομακτική πυρκαγιά, οι φλόγες εξαπλώθηκαν πάρα πολύ γρήγορα και δεν άφησαν πολλά περιθώρια επέμβασης, καταστρέφοντας ολοσχερώς τον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου.

«Ήρθαν τα πυροσβεστικά εδώ, αλλά η φωτιά έφτασε ακαριαία, που δεν υπήρχε περίπτωση να αντιμετωπιστεί. Η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή, οριακά καταφέραμε και γλιτώσαμε τα δύο κτίρια. Ο περιβάλλων χώρος τελείωσε όλος, καθώς και όλα τα κλιματιστικά στο ένα κτίριο. Έλιωσαν οι προπέλες και κάποια καλώδια, γιατί η θερμοκρασία ήταν υψηλή, δεν άντεξαν. Από τα διπλά τζάμια που έχουμε βάλει, το ένα έσπασε και άντεξε μόνο το δεύτερο», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε πως έκοψε οικειοθελώς τα ψηλά δέντρα μπροστά από το ξενοδοχείο, για να αποφύγει ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο.
«Η ζημιά είχε συντελεστεί πριν προλάβουμε να καταλάβουμε τι έχει γίνει. Εμείς αναγκαστήκαμε να κόψουμε τα δέντρα, γιατί είναι ίσα με το κτίριο, οπότε αν έπιαναν φωτιά, θα έπιανε και η στέγη και θα καιγόταν όλο το ξενοδοχείο μπροστά. Όμως στον περιβάλλοντα χώρο δεν έμεινε τίποτα», μας είπε δείχνοντάς μας τα καμένα λιοστάσια και την κατεστραμμένη πισίνα.

«Η πισίνα είναι πλέον εκτός λειτουργίας, γιατί κάηκαν τα φώτα. Τα λιοστάσια, τα οποία φροντίζαμε επιμελώς, πάνε και αυτά. Όπως βλέπετε η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και θα χρειαστούν πολλά χρήματα για να μπορέσουμε να την αποκαταστήσουμε», σημείωσε ο κ. Καλλιανιώτης.

Προβληματίζει το περσινό «δεδικασμένο» για τις αποζημιώσεις

Ο προβληματισμός για τη μετέπειτα πορεία της επιχείρησης είναι έκδηλος, αφού η περσινή πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία έδειξε ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δεν συμπεριλήφθηκαν στις πυρόπληκτες και δεν έλαβαν την αναγκαία αποζημίωση, παρότι υπέστησαν σοβαρή οικονομική ζημιά εξαιτίας της αποχώρησης των επισκεπτών και της ακύρωσης των κρατήσεων.

Ο κ. Καλλιανιώτης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για το μέλλον, διότι περίμενε με ανυπομονησία το φετινό καλοκαίρι για να μπορέσει να καλύψει τα αυξημένα έξοδα και να ξαναβάλει την επιχείρηση σε τροχιά ανάκαμψης έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας.

«Έφυγε κόσμος που ήταν εδώ και ακύρωσε κόσμος κρατήσεις εξαιτίας της πυρκαγιάς. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει από δω και πέρα. Είναι πολύ μεγάλη η οικονομική ζημιά, γιατί η πυρκαγιά μας έπληξε σε μια περίοδο που είχαμε υψηλή πληρότητα και περιμέναμε ακόμα καλύτερο Αύγουστο για να βγάλουμε τα έξοδά μας. Τώρα περιμέναμε να δουλέψουμε και φοβάμαι ότι το καλοκαίρι θα χαθεί. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τα μέτρα που θα πάρει το κράτος για να στηρίξει τους πυρόπληκτους, όμως εμείς έχουμε αυτή τη στιγμή διπλή ζημιά. Πρέπει να πληρώσουμε τα έξοδα αποκατάστασης της ζημιάς για να επαναφέρουμε το ξενοδοχείο σε κανονικότητα και ταυτόχρονα χάνουμε εισόδημα από αφίξεις και κρατήσεις σε περίοδο τουριστικής αιχμής για την περιοχή. Ποιος θα μας αναπληρώσει την απώλεια εσόδων και ποιος θα πληρώσει τις ζημιές…» τόνισε ο κ. Καλλιανιώτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος