FOLLOW US: facebook twitter

Διπλή έγκριση για το Ποτόκι

Ημερομηνία: 03-02-2023 | Συντάκτης:

Επαφές με Γραφάκο και Σκάλκο είχε ο δήμαρχος Πύργου, Π. Αντωνακόπουλος

-Περίπου 1 εκατ. ευρώ το κόστος μεταφοράς των δεμάτων στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς

Εντός του επόμενου εξαμήνου αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά τους

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Εντός του επόμενου εξαμήνου αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά των δεμάτων απορριμμάτων από το Ποτόκι του δήμου Πύργου προς τον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της σχετικής δαπάνης από τα αρμόδια Υπουργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, η μεταφορά θα κοστίσει περίπου ένα με ενάμισι εκατ. ευρώ και θα είναι προέλθει από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και από διάφορα ταμεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, είχε επαφές με τον υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σκρέκα, τον γ.γ. Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, και τον γ.γ. Δημοσίων Έργων & ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, οι οποίες απέδωσαν καρπούς και από τις οποίες εξασφαλίστηκε η σχετική χρηματοδότηση.

Στόχος του δήμου Πύργου είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές καλοκαιριού η σταδιακή μεταφορά των δεμάτων στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, καθώς η Πολιτική Προστασία το αξιολογεί ως σημείο υψηλού κινδύνου σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς και επιθυμεί την εκκένωση του χώρου ώστε να εξαλειφθεί αυτός ο κίνδυνος.

Επιδίωξη της δημοτικής αρχής, μετά τη μεταφορά όλων των δεμάτων είναι να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά το σημείο και να αναδειχθεί συνολικά ο φυσικός πλούτος στη ζώνη του Αλφειού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος