FOLLOW US: facebook twitter

Διπλή αντιπυρική παρέμβαση από το Δασαρχείο Πύργου

Ημερομηνία: 26-05-2023 | Συντάκτης:

Αθροιστικού προϋπολογισμού κοντά στις 561.000 ευρώ

Δύο εργολαβίες βελτίωσης των αντιπυρικών λωρίδων και δασικών δρόμων θα υλοποιήσει το δασαρχείο Πύργου το προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς εγκρίθηκαν από τη Διεύθυνση Δασών Ηλείας δύο μελέτες, μίας για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πύργου, Ώλενας&Ιάρδανου και μίας στη Δημοτική Ενότητα Αρχαίας Ολυμπίας ,Φολόης, Λασιώνος&Λαμπείας Δήμου Αρχ. Ολυμπίας.

Η πρώτη μελέτη είναι προϋπολογισμού 317.500 ευρώ και η δεύτερη 244.200 ευρώ. Αμφότερες συντάχθηκαν από τον δασολόγο Αθανάσιο Κουή του Δασαρχείου Πύργου. Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί από το Δασαρχείο Πύργου,μετά την εξασφάλιση των σχετικών πιστώσεων,με αυτεπιστασία ή εργολαβικά και σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές τεχνικές προδιαγραφές. Οι εργασίες θα αρχίσουν κατά προτεραιότητα από τα τμήματα εκείνα του δικτύου που βρίσκονται στη δυσμενέστερη κατάσταση, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η βατότητάτους.

Στόχος είναι να γίνουν έγκαιρες οι αναγκαίες παρεμβάσεις στους δασικούς δρόμους και να διανοιχτούν αντιπυρικές λωρίδες, για να περιοριστεί ο κίνδυνος ραγδαίας εξάπλωσης μιας πυρκαγιάς, όταν αυτή εκδηλωθεί. Επιδίωξη του δασαρχείου Πύργου είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να ξεκινήσει το έργο το συντομότερο δυνατόν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος