FOLLOW US: facebook twitter

Διπλές εισφορές πρέπει να πληρώσουν έως 31 Αυγούστου 200.000 μη μισθωτοί

Ημερομηνία: 28-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Με… διπλά ασφαλιστικά βάρη για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες κλείνει ο Αύγουστος, καθώς αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των εισφορών κύριας και επικουρικής ασφάλισης, καθώς και εφάπαξ παροχών του Ιουλίου, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 31η Αυγούστου. Την ίδια καταληκτική ημερομηνία έχουν και τα ειδοποιητήρια που έλαβαν περίπου 200.000 μη μισθωτοί με χρεωστικό υπόλοιπο από την εκκαθάριση των εισφορών του 2020, για την πληρωμή της πρώτης από τις συνολικά 6 δόσεις που προβλέπονται. Καθώς μάλιστα σε χιλιάδες από αυτούς υπήρξαν λάθη στα ειδοποιητήρια, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ καταβάλλουν προσπάθειες να αναρτήσουν νέα ειδοποιητήρια με τα σωστά ποσά εντός του μηνός.

Καταγγελίες πάντως υπάρχουν και από δικηγόρους, οι οποίοι επισημαίνουν ότι στα ειδοποιητήρια δεν φαίνονται οι καταβολές που  έχουν κάνει μέσω γραμματίων προκαταβολής.

Να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες για τις εισφορές του τρέχοντος έτους ενδέχεται να καθυστερήσουν, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι με παράλληλη απασχόληση να κληθούν να πληρώσουν εντός του 2022 και πάλι με καθυστέρηση τις εισφορές του 2021.

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος