FOLLOW US: facebook twitter

Διπλασιάζονται τα εισοδηματικά όρια για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Ημερομηνία: 23-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Οικονομία

Από τα 1.500 στα 3.000 ευρώ αυξάνεται το όριο για το οικογενειακό εισόδημα για τους δικαιούχους επιδόματος 600 ευρώ που αφορά κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, σύμφωνα με ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που θα ισχύσει για τις πληρωμές του 2020 που θα γίνουν το Φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για τις μικροπιστώσεις, το επίδομα θα καταβληθεί ως εξής:

α) Εξακόσια (600) ευρώ, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ.

β) Τριακόσια (300) ευρώ, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ενός (3.000,01) ευρώ και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων (4.700,00) ευρώ.

Παράλληλα, αναμένεται να αλλάξει και ο χάρτης των δικαιούχων καθώς όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών στην Τροπολογία, οι ορεινές και μειονεκτικές περιοχές προσδιορίζονται εκ νέου σύμφωνα και με την πρόσφατη τροποποίηση του σχετικού καταλόγου των μειονεκτικών περιοχών, όπως αυτές καθορίστηκαν στο «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης», το οποίο εγκρίθηκε με την 28.2.2019 Εκτελεστική Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: agronews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος