FOLLOW US: facebook twitter

Δίπλα στους κυνηγούς του Πύργου ο Νίκος Καλάκος

Ημερομηνία: 24-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

-Συζήτησε μαζί τους στο περιθώριο της κοπής πίτας του Συλλόγου

Την κατάσταση που επικρατεί στην κυνηγετική κοινότητα είχε την ευκαιρία να συζητήσει την περασμένη Παρασκευή με τον πρόεδρο Βασίλη Μαντά, τα μέλη και τους φίλους του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Ο Νίκος Καλάκος εξέφρασε τη στήριξή του στις δράσεις του Συλλόγου, τονίζοντας ότι και ο ίδιος υπήρξε κυνηγός για πάρα πολλά χρόνια, υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά των κυνηγών στη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας, τον εμπλουτισμό του θηραματικού πληθυσμού και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο Ηλείος οικονομολόγος επισήμανε πως οι κυνηγοί έχουν πρωταγωνιστήσει με τις πρωτοβουλίες τους σε έκτακτα συμβάντα όπως οι πυρκαγιές, προστατεύοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, και σημείωσε τη συνεισφορά τους στην εθνική οικονομία.

Παράλληλα, ο Νίκος Καλάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον οργανωμένο αγώνα κατά της λαθροθηρίας και απέδωσε τα εύσημα στους κυνηγούς για το γεγονός ότι συμβάλλουν στον περιορισμό της εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης με το κυνήγι του αγριόχοιρου.

Από την πλευρά τους οι κυνηγοί αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν τη συνδρομή του για να προωθηθούν και να επιλυθούν, κάνοντας λόγο για ενίοτε άδικη αντιμετώπιση.

Από την πλευρά του ο Νίκος Καλάκος άκουσε και κατέγραψε τα αιτήματά τους, αναφέροντας ότι θα τα θέσει υπόψη, εκφράζοντας τη στήριξή του στην κυνηγετική κοινότητα.

«Οι κυνηγοί συνεισφέρουν πολλαπλά, καθώς προστατεύουν τον φυσικό μας πλούτο, συμβάλλουν και στη δημόσια υγεία και στην οικονομική ανάπτυξη, για αυτό και πρέπει να υπάρχει διαρκής διάλογος σε όλα τα θέματα. Ο κυνηγετικός σύλλογος Πύργου, όπως και όλοι οι σύλλογοι της Ηλείας, κάνει πολύ καλή δουλειά με συνεχεις περιβαλλοντικές δράσεις. Δεδομένου ότι υπήρξα κυνηγός για πάρα πολλά χρόνια, στηρίζω το έργο τους και είμαι δίπλα τους», τόνισε ο Νίκος Καλακος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος