FOLLOW US: facebook twitter

Δίπλα στους εργαζόμενους των ΟΤΑ ο Νίκος Καλάκος

Ημερομηνία: 22-02-2023 | Συντάκτης:

Με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Πύργου-Ζαχάρως-Ολυμπίας συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Πύργου-Ζαχάρως-Αρχαίας Ολυμπίας συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, ο οποίος συζήτησε αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τόσο ο πρόεδρος Χρήστος Γαρύφαλλος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου, επισήμαναν στον Νίκο Καλάκο τις δυσκολίες που υπάρχουν στους δήμους, καθώς η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» μετέφερε πολλές αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση, δίχως όμως να προβλέψει και την αντίστοιχη ενίσχυση με προσωπικό.

Όπως είπαν χαρακτηριστικά, βρέθηκαν ξαφνικά οι δήμοι με ένα «βουνό» αρμοδιοτήτων αλλά δεν στελεχώθηκαν επαρκώς, με συνέπεια να επωμιστούν πρόσθετες υποχρεώσεις, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται με διαδημοτικές συνέργειες ούτε με τις προσλήψεις συμβασιούχων.

Παράλληλα, τόνισαν προς τον Ηλείο οικονομολόγο πως οι αποδοχές τους εδώ και δώδεκα χρόνια έχουν μειωθεί κατά 50% και παραμένουν καθηλωμένες, με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να συρρικνώνει το διαθέσιμο εισόδημά τους. Επιπλέον, αναφέρθηκαν στο ζήτημα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), σημειώνοντας πως ο τρόπος με τον οποίο διατίθενται, δημιουργεί γραφειοκρατικά προβλήματα στους υπαλλήλους, και στα εργατικά ατυχήματα.

Από την πλευρά του ο Νίκος Καλάκος, εγκωμίασε την δουλειά που κάνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας ότι έχουν επιβαρυνθεί με σημαντικό όγκο εργασίας και είναι επιφορτισμένοι με καθήκοντα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.

Ο Ηλείος οικονομολόγος συμμερίστηκε το αίτημά τους για στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, ιδιαίτερα στις τεχνικές ειδικότητες, προκειμένου οι δήμοι να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στον δημότη.

Επιπλέον, ανέφερε πως είναι δίκαιο το αίτημά τους για βελτίωση των μισθών και του ασφαλιστικού τους καθεστώτος, υπογραμμίζοντας ότι ο νόμος Κατρούγκαλου καταδίκασε το συνταξιοδοτικό τους μέλλον με τη μετατροπή των επικουρικών συντάξεων του ΤΑΔΚΥ σε «φιλοδωρήματα». Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι εφόσον εκλεγεί βουλευτής, θα προωθήσει τα αιτήματά τους σε επίπεδο Βουλής και κυβέρνησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος