FOLLOW US: facebook twitter

Διορίζονται δύο γιατροί: Χειρουργός για το Νοσοκομείο Πύργου και Γυναικολόγος για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 31-07-2019 | Συντάκτης:

Με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ διορίζονται στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου δύο (2) επικουρικοί γιατροί και συγκεκριμένα ένας (1) Χειρουργός για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ένας (1) Γυναικολόγος.

Πρόκειται για «επιστροφές» των συγκεκριμένων ιατρών των οποίων οι συμβάσεις είχαν ολοκληρωθεί τον Ιούνιο και οι προεκλογικοί και μετεκλογικοί περιορισμοί στις υπηρεσιακές μεταβολές είχαν καθυστερήσει την επάνοδο τους. Ο διορισμός του Γυναικολόγου θα συμβάλει στην άμεση επαναλειτουργία του Μαιευτικού – Γυναικολογικού Ιατρείου της ΝΜ Αμαλιάδας.

Όπως αναφέρει ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος «Παράλληλα θα σταλεί αίτημα στο Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη επικουρικού χειρουργού. Υπάρχει διαθέσιμος στη λίστα και μέχρι τέλος Αυγούστου θα είναι κοντά μας.

Η εμπειρία των τριών τελευταίων ετών έχει δείξει ότι παρά  τη στενότητα των ορίων των δαπανών, εξαντλείται κάθε οικονομικό περιθώριο που υπάρχει ώστε να προσλαμβάνονται επικουρικοί ιατροί στις ειδικότητες πρώτης γραμμής.

Συνολικά από το 2016 μέχρι σήμερα διορίστηκαν 17 επικουρικοί ιατροί από τους οποίους μόλις οι δυο έχουν αποχωρήσει. Αναφορικά με το λοιπό επικουρικό προσωπικό το ίδιο χρονικό διάστημα  έχουν διοριστεί 21 άτομα  διαφόρων ειδικοτήτων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος