FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός στον Real FM: «Προοδευτική διακυβέρνηση με κοινωνικές συναινέσεις για την επόμενη ημέρα» 

Ημερομηνία: 02-05-2023 | Συντάκτης:

Καλαματιανός Διονύσης-Χαράλαμπος, Αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπ. Βουλευτής Ηλείας

«Με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ανοίγει ο δρόμος για να υπάρξει η προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος» τόνισε σε συνέντευξή του στον Real FM 97.8 ο Διονύσης Καλαματιανός.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ηλείος Βουλευτής, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιδιώκει τη σταθερότητα και όχι την αβεβαιότητα και τις περιπέτειες των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων.

«Θέλουμε μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, μακράς πνοής, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα πολύ μεγάλα προβλήματα που μας κληροδότησε η κυβέρνηση της ΝΔ. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, τη συνεργασία γιατί πρέπει να έχουμε κοινωνικές συναινέσεις και κοινωνικές εκπροσωπήσεις. Μπορούμε να το πετύχουμε και για τον λόγο αυτό οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Ο ελληνικός λαός έχει τη δυνατότητα να γυρίσει σελίδα, να αφήσει πίσω τις καταστροφικές πολιτικές της απερχόμενης κυβέρνησης για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία, για την οικονομία και τα εισοδήματα, για τα εργασιακά δικαιώματα, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για την παραγωγή και την αγροτιά, για τη δημόσια υγεία και παιδεία, για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ασφάλεια. Αυτή την ευκαιρία και δυνατότητα, ο ελληνικός λαός θα την αξιοποιήσει και θα εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.  ως πρώτο κόμμα για να συνεργαστεί με τις προοδευτικές δυνάμεις και να προκύψει η προοδευτική διακυβέρνηση.»

Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός υπογράμμισε πως όλα όσα απασχολούν τους πολίτες πρέπει να γίνουν αντικείμενο έντονης συζήτησης και προβληματισμού, ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας των τραπεζών, αντιθέτως υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Είναι, λοιπόν, πολύ κρίσιμο να συζητήσουμε για τα σοβαρά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, συγκεκριμένα:

  • για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε τον μήνα, λόγω της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που επιτρέπει και τροφοδοτεί η κυβέρνηση,
  • για την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης,
  • για την απαξίωση της δημόσιας υγείας και την έλλειψη γιατρών από τα νοσοκομεία,
  • για την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας με την ελάχιστη βάση εισαγωγής,
  •  για την υπονόμευση της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος με το σκάνδαλο των υποκλοπών,
  • για την έλλειψη ασφάλειας στις γειτονιές και στις μεταφορές.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος