FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός στη Βουλή για τις εκκρεμείς συντάξεις: «Προσπαθούν να εξαπατήσουν τους συνταξιούχους» 

Ημερομηνία: 14-04-2022 | Συντάκτης:

Για τις κυβερνητικές τροπολογίες που αφορούν τις εκκρεμότητες στις συντάξεις μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Ηλείας και αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός.

 Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η κυβέρνηση προσπαθεί για ακόμη μια φορά να εξαπατήσει τους υποψήφιους συνταξιούχους.

«Είναι προφανές ότι βρίσκεστε σε πανικό. Έχετε κατ’ επανάληψη δεσμευτεί ότι θα μειώσετε τις εκκρεμείς συντάξεις. Λέγατε μέσα στο 2021. Μετά μέσα στο 2022.

Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Τα εκκρεμή συνταξιοδοτικά αιτήματα παραμένουν εκατοντάδες χιλιάδες. Και τι κάνετε μέσα στον πανικό και την αποτυχία σας; Φέρεστε σαν μαθητευόμενοι μάγοι, αλλά τα αποτυχημένα μαγικά σας τα πληρώνουν οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι.

Αποτύχατε σε κάθε προσπάθεια που κάνατε. Ανακοινώσατε ιδιωτικούς μάνατζερ για να λύσετε το θέμα των εκκρεμοτήτων. Το λύσατε; Όχι. Φιάσκο η διαδικασία.

Μετά δώσατε προκαταβολή σύνταξης. Τι διαπιστώνουμε μετά από μήνες; Ότι τελικά η προκαταβολή χορηγείται σε μόλις 30.000 συνταξιούχους από τους 152.000 που είναι σε αναμονή. Μάλιστα, περίπου 8.000 από αυτούς καλούνται να επιστρέψουν 20-25 εκατ. ευρώ, γιατί τελικά δε δικαιούνται σύνταξη.

Δεν φταίνε, όμως, αυτοί. Σας εμπιστεύθηκαν κ. Υπουργέ και τώρα το πληρώνουν. Φιάσκο και εκεί.

Μετά προβλέψατε ιδιώτες λογιστές και δικηγόρους να βγάζουν συντάξεις. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Έχουν εκδώσει μόλις μερικές δεκάδες συντάξεις και σπεύδουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ να τις ελέγξουν.  Ξανά φιάσκο οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις και οι μεγάλες καινοτομίες σας.

Αλλά φαίνεται δεν πτοείστε. Φέρνετε και τις σημερινές τροπολογίες που είναι βέβαιο ότι θα αποδειχθούν και αυτές ένα μεγάλο φιάσκο.

Μετά από 15 μήνες στο Υπουργείο σκεφτήκατε αυτή την αλχημεία. Τι δηλαδή; Ν’ αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι την ευθύνη της έκδοσης των συντάξεων. Να βγαίνουν οι συντάξεις κατά προσέγγιση. Στο περίπου. 

Και αν γίνει λάθος και δε δικαιούται σύνταξης ο πολίτης ή δε δικαιούται αυτό το ποσό; Θα τα γυρίζει πίσω. Και αν δεν έχει να πληρώσει; Τότε θα γίνεται εφαρμογή του ΚΕΔΕ, θα πηγαίνουν στο ΚΕΑΟ και θα του παίρνει ο ΕΦΚΑ ότι έχει και δεν έχει. Θα του παίρνει ακόμα και την πρώτη κατοικία και θα τον ξεσπιτώνει.»

Για να συμπληρώσει πως «Όλα στο πόδι από την κυβέρνηση, λοιπόν και η ευθύνη στον πολίτη. Και το κάνετε αυτό όταν ξέρετε ότι το 20% όσων αιτούνται σύνταξης τελικά δεν τη δικαιούνται και απορρίπτεται η αίτησή τους.

Δεν σας νοιάζει, όμως, η ταλαιπωρία του κόσμου. Δεν σας νοιάζει γιατί όταν πηγαίνει ο λογαριασμός των μεθοδεύσεών σας στους πολίτες δεν θα είστε εσείς Υπουργός. Άλλος θα κληθεί να διαχειριστεί το μεγάλο πρόβλημα, που εσείς δημιουργείτε σήμερα.

Οι εκκρεμείς συντάξεις βασανίζουν τους υποψήφιους συνταξιούχους. Πολλοί δεν έχουν τίποτα για να αντιμετωπίσουν το τεράστιο κύμα ακρίβειας, που φουντώσατε με τις επιλογές σας. 

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα για να επιβιώσουν. 

Και εσείς τους χτυπάτε στην πλάτη, τους εξαπατάτε και μετά, σε πολλούς από αυτούς, θα ζητάτε πίσω τα χρήματα. Δεν έχετε δικαίωμα να παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων. Δεν έχετε το δικαίωμα να παίζετε με τον ιδρώτα και τον κόπο τους. Όμως να ξέρετε ότι όλη αυτή την τραγωδία δε θα την επιτρέψουμε να συμβεί.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος