FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός: «Εθνική ανάγκη η προστασία της πρώτης κατοικίας»

Ημερομηνία: 05-04-2023 | Συντάκτης:

Στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρθηκε, σε τηλεοπτική του παρουσία ο Διονύσης Καλαματιανός, επισημαίνοντας πως η προστασία της πρώτης κατοικίας θα είναι η πρώτη νομοθετική παρέμβαση της προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.  

Σε αυτό δεσμεύτηκε και ο Αλέξης Τσίπρας από το Περιστέρι, στην παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτικής γης.

Όπως υπογράμμισε ο αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πρόκειται για μια εθνική ανάγκη, για μια απαραίτητη συνθήκη, προκειμένου να επιτευχθεί η στήριξη της κοινωνικής συνοχής και η επανεκκίνηση της οικονομίας. Είναι μια αναγκαιότητα για να οδηγηθεί η Χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον και αποτελεί τον βασικό άξονα της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων. 

Είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα ολιστικό σχέδιο, καθώς η ανάπτυξη και η παραγωγική διαδικασία περνά μέσα από τη διαχείριση του δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους. Είναι, λοιπόν, ζωτική ανάγκη να ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος, για να μη γίνει ξανά η κοινωνία και η οικονομία έρμαιο των αγορών. 

«Έχουμε παρουσιάσει μια συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση ενός τεράστιου προβλήματος, που πνίγει τη μικρομεσαία τάξη, τα νοικοκυριά και τους αγρότες. Αυτούς που βιώνουν τον εφιάλτη των χρεών και των πλειστηριασμών.

Με την κυβέρνηση της ΝΔ το δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί κατά 44 δισ. και το ιδιωτικό κατά 40 δισ. Οι δανειολήπτες ασφυκτιούν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, λόγω της τεράστιας αύξησης των επιτοκίων σε συνδυασμό με την εκτεταμένη ακρίβεια.

Εμείς πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει:

  • Προστασία της πρώτης κατοικίας, αγροτικής γης και επαγγελματικής στέγης από πλειστηριασμούς.
  • Κατάργηση του πτωχευτικού νόμου που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία.
  • Δεσμευτικότητα του αποτελέσματος της πλατφόρμας εξωδικαστικού μηχανισμού για τις τράπεζες.
  • Δυνατότητα δικαστικής προσφυγής.
  • Βιώσιμη ρύθμιση των χρεών.»

Παράλληλα, ο Ηλείος Βουλευτής επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει καταθέσει, μεταξύ άλλων, σειρά προτάσεων για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, τη στήριξη της εργασίας, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας παιδείας. 

Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε πως οι πολίτες θα εμπιστευθούν στις επερχόμενες εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., για μια προοδευτική διακυβέρνηση μακράς πνοής, που θα δώσει λύσεις και απαντήσεις  στα κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος