FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με τον Διοικητή του Γ.Ν Ηλείας για την στελέχωση και ανάπτυξη των τριών Νοσηλευτικών Μονάδων

Ημερομηνία: 06-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Υγεία

Η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας με το απαραίτητο προσωπικό, αλλά και η βελτίωση και περεταίρω ανάπτυξη του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ώστε να παρέχει επαρκείς, ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με τον Διοικητή της νοσηλευτικής δομής, Σπύρο Πολίτη. Μια επικοινωνία που εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, καθώς κοινός παρονομαστής των πρωτοβουλιών που ήδη από τις πρώτες ημέρες των καθηκόντων του έχει αναλάβει ο κ. Πολίτης και των ενεργειών που έχουν γίνει αδιάκοπα από την πλευρά της κα Αυγερινοπούλου, δεν είναι άλλος από το ενδιαφέρον και η μέριμνα για την βελτίωση των συνθηκών ώστε οι πολίτες να τυγχάνουν των καλύτερων υπηρεσιών, καθώς η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό.

Ο κ. Πολίτης ενημέρωσε την Βουλευτή Ηλείας για τις δικές του ενέργειες, ώστε να αντιμετωπιστούν τα πρόβλημα που υπάρχουν κυρίως σε σχέση με την πλήρη στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, αλλά και την ενίσχυση και άλλων νευραλγικών κλινικών του Νοσοκομείου, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση, πολύ θετικό βήμα είναι η συνάντηση που, όπως υπογράμμισε η κα Αυγερινοπούλου, θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Παράλληλα, η Βουλευτής Ηλείας προωθεί έναν ακόμη σχεδιασμό που έχει να κάνει με την συνεργασία με αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως το Columbia, καθώς από τις επαφές της που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, καταγράφεται ισχυρό ενδιαφέρον από απόφοιτους και μεταπτυχιακούς αυτών των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων να εργαστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, δημιουργώντας πρότυπες συνθήκες επιστημονικής υποστήριξης στον τομέα υγείας στην περιοχή.

Επιπλέον, εκτενής ήταν και η συζήτηση για την Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας και τις δυνατότητες ευρείας στήριξής της, ενώ σημαντικές ήταν και οι προτάσεις που συζητήθηκαν για την Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων, καθώς η ενίσχυσή της είναι απαραίτητη ώστε να μπορέσει να αποτελέσει μια δομή με ιδιαίτερο χαρακτήρα που να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς άνω των 65 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα άνοιας και Αλτσχάιμερ.

Επίσης, συζητήθηκε και η ανάγκη στήριξης δεκάδων ογκολογικών ασθενών μέσα από την δημιουργία  Ογκολογικής Μονάδας στην Ηλεία. Η κα Αυγερινοπούλου σταθερά και επί σειρά ετών  υποστηρίζει την δημιουργία μιας  δομής τουλάχιστον για την παροχή φαρμάκων και την παρακολούθηση ασθενών στην Ηλεία και συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας, ώστε να καλυφθεί αυτή η ανάγκη προς ανακούφιση των  ογκολογικών ασθενών. Μια προοπτική που πραγματικά θα δώσει σημαντική ανάσα ελπίδας στους συνανθρώπους μας  που σήμερα, εκτός από την δύσκολη ασθένεια, καλούνται να μετακινούνται στην Πάτρα, προκειμένου να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο των θεραπειών τους. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος