FOLLOW US: facebook twitter

Διονυσία Αυγερινοπούλου: Δώσαμε τέλος στις εκκρεμείς συντάξεις

Ημερομηνία: 12-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Μια νέα, αισιόδοξη πραγματικότητα για τους συνταξιούχους της χώρα μας καταδεικνύουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την πορεία εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων, σε ειδική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και ανακοίνωσε το οριστικό τέλος του επίπονου έργου της εκκαθάρισης των κύριων συντάξεων και της ταλαιπωρίας των πολιτών αλλά και αυξήσεις το νέο έτος.

Μέσα σε 22 μήνες εκδόθηκαν 470.000 συντάξεις μετά από μια τιτάνια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο και με την οποία αντιμετωπίστηκαν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο χρόνιες παθογένειες και δημιουργήθηκε ένας αξιόπιστος και φιλικός προς τον πολίτη μηχανισμός έκδοσής τους.

Η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου δήλωσε:

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε στις βαθιές και ουσιαστικές τομές που ήταν απαραίτητες και πλέον η χώρα μας εναρμονίζεται με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες. Αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα της Κυβέρνησης, του Υπουργείου  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του ΕΦΚΑ ότι ήδη έχει εκδοθεί το 85% των συντάξεων με υποβολή αίτησης το 2022, τη στιγμή που το 2019 απαιτούνταν κατά μέσο όρο περισσότεροι από 18 μήνες για κάθε φάκελο, ενώ την ίδια στιγμή η προσπάθεια συνεχίζεται για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα και για πολιτική με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα που είναι αποτέλεσμα μιας σειράς κομβικών μεταρρυθμίσεων και βελτιώσεων όσον αφορά τη λειτουργία του ΕΦΚΑ.

Την ίδια στιγμή, όπως προανήγγειλε και ο Πρωθυπουργός μας, αναμένεται ουσιαστική αύξηση των συντάξεων από τις αρχές του νέου έτους που θα ξεπεράσει το 7% που σε συνδυασμό με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ που θα δοθεί το Δεκέμβριο για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αποτελούν χειροπιαστές και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες της προς όφελος του και εφαρμόζει μια πολιτική βαθιά ανθρωποκεντρική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος